Sport

Kristoffersen utklasset alt og alle

Henrik Kristoffersen tok en knusende slalåmseier i sveitsiske Adelboden søndag.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

22-åringen fra Rælingen vant foran Manfred Mölgg og Marcel Hirscher.

- Jeg presset på så hardt jeg kunne. Jeg hadde det gøy. En flott følelse, sa Kristoffersen om sin 13. verdenscupseier i et intervju med FIS. Tolv av dem har kommet i slalåm, én i storslalåm.

Kristoffersen imponerte stort i tåkehavet i Adelboden, både i første omgang og i finaleomgangen. Alpinkometen var i mål hele 1,83 sekunder foran italienske Mölgg. Verdenscupleder Hirscher var 2,19 bak. Kristoffersen er nå likt med østerrikeren i slalåmcupen, begge har 360 poeng.

- Helt rått av Henrik Kristoffersen, konstaterte TV 2-kommentator Marius Skjelbæk etter søndagens renn.

Krevende

Værforholdene var krevende i første omgang, men Kristoffersen slapp unna tåken. Dét gjorde ikke Hirscher, som var 1,60 sekunder bak nordmannen før finalen. Den avstanden ble altså altfor stor.

- Det er så pent å se på. Han gjør absolutt ingen feil. Rett og slett imponerende, sa TV 2s alpinekspert Finn Christian Jagge om Kristoffersens innsats i første omgang.

- Hirscher har helt klart uflaks med været. Det er nesten umulig når du ikke kan se neste port, sa "Finken" om nordmannens østerrikske rival.

Fra 30.- til 10.-plass

Jonathan Nordbotten imponerte også i Sveits søndag. Han var nummer 30 etter første omgang, men kjørte seg opp til en delt 10.-plass.

Han kjørte sterkt i øvre del av løypa, men det gikk litt seigere i midtpartiet. På tampen var han imidlertid superrask. Dermed tok det lang tid før noen maktet å passere ham.

- Jeg er veldig fornøyd, sa Nordbotten til TV 2 etter rennet.

Han var 3,86 sekunder bak Kristoffersen i mål. Det holdt til nest beste tid bak Kristoffersen i finaleomgangen.

Leif Kristian Haugen ble nummer 29 søndag. Sebastian Foss Solevåg kjørte ut i første omgang. (NTB)

Resultater:

Mer fra Dagsavisen