Sport

Kristoffersen tror han har funnet svaret

Henrik Kristoffersen kunne ikke forstå hvorfor han lå så langt bak Marcel Hirscher etter første del av VM-slalåmen. Etter rennet var han litt klokere.

Av Ole Henrik Tveten

ÅRE: Det var store forhåpninger til Kristoffersen før avslutningsrennet i Åre søndag. Men da Marcel Hirscher kom i mål etter første omgang, lå det norske gullhåpet i grus. Der ble han slått med 1,7 sekunder og var sjanseløs i gullkampen.

Til slutt ble Kristoffersen beste nordmann på 8.-plass. Han reduserte tidstapet til Hirscher, med måtte uansett se seg grundig slått med 1,12 sekunder.

– Jeg er selvfølgelig litt skuffet over en 8.-plass. Men det er viktig å se hvorfor, det er vel bare fire-fem tideler opp til opp til nummer to. Det er ikke skremmende mye, men det er altfor mye, sa Kristoffersen til NTB.

Østerrikes superstjerne Hirscher vant foran sine landsmenn Michael Matt og Marco Schwarz. Det var hans sjuende VM-tittel i karrieren.

Kristoffersen skjønte lite da Hirscher pulveriserte hans egen ledertid i første omgang.

– Da jeg kom i mål, kjentes det ut som det var litt dårlig tempo. Men at jeg er så langt bak er jeg litt overrasket over, sa Kristoffersen.

– For dårlig

Selv om medaljehåpet glapp, var det ingen slagen mann som møtte norsk presse etter rennet.

– Jeg tar inn seks tideler på Hirscher (i finaleomgangen), men det hjelper ikke når han er 1,7 foran etter første omgang. Det er bare å innrømme at slalåmen min per dags dato er for dårlig, sa nordmannen som mener han har funnet noe av løsningen på problemene.

Kort fortalt har det med skulderposisjonen å gjøre.

– For et menneske er det sånn at jo tidligere du starter, jo tidligere er du ferdig. Men i alpint så er det helt motsatt. Jo senere du starter, jo tidligere er du ferdig med svingen. Og det samme er det med skulderen, man må på en måte mot-vri den når du skal inn i en sving. Det hjelper ikke å rotere mer, for da går det bare enda saktere.

Fikk betalt

Kristoffersen forteller at han de siste to årene har jobbet veldig mye med storslalåm.

– Og det fikk vi på en måte betalt for på fredag (VM-gull).

– Storslalåmen var veldig bra. Selv om jeg sa at jeg var litt skuffet over begge omgangene, så var storslalåmen veldig bra. Den var det, det er bare jeg som er ekstremt pirkete, sier han til NTB.

Men nettopp VM-gullet i storslalåm gjør at Kristoffersen reiser fra Åre som en fornøyd mann.

– Jeg er veldig fornøyd med å reise herfra og at storslalåmen er i boks. Også må vi trene mer med slalåmen.

Ville til mål

Sebastian Foss Solevåg ble nummer 12 (+1,67), mens Jonathan Nordbotten la seg på 23.-plass og ble slått med 3,5 sekunder.

Leif Kristian Nestvold-Haugen gjorde en kjempemiss midt i finaleomgangen, tråkket seg tilbake og fullførte rennet over 15 sekunder bak Hirscher.

– Jeg ville komme til mål og gi familie og venner som hadde tatt turen litt å juble for, selv om det ikke ble noe resultat.

Nestvold-Haugen ble til slutt nummer 40.

Og med det var VM i Åre over. Neste alpin-VM går i Cortina i Italia.

Mer fra Dagsavisen