Henrik Kristoffersen jubler over sin nye rekord i Hafjell mandag. FOTO: NTB SCANPIX

Kristoffersen satte VM-rekord

Ingen har vunnet flere VM-titler som junior enn Henrik Kristoffersen. Rekorden ble satt i Hafjell mandag.

Av Per-Kristian Eriksen

HAFJELL: Henrik Kristoffersen (20) troner alene på toppen når det gjelder antall VM-gull i juniorklassen i alpint. Han vant sin sjette gullmedalje i slalåmrennet på Hafjell mandag.

– Jeg vil ikke si jeg er opptatt av å ta rekorder, men jeg synes det er veldig kult. I dag prøvde jeg bare å kjøre raskt, og gi mer gass i andre omgang enn i første. Jeg begynner å merke kjøret litt, men jeg er ikke sånn sliten som jeg var i fjor på denne tiden av året. Det er mer sponsorer, mediene og lignende i år, men samtidig går jeg ikke på skole – så da er det jo litt mer tid til å slappe av, sa Kristoffersen etter å ha sikret karrierens sjette gull i junior-VM.

Den norske slalåmeksperten ledet etter første omgang, og han hadde små problemer med å forsvare ledelsen sin i finaleomgangen. Til slutt tok han gullet med en margin på 1,55 sekund til østerrikeren Marco Schwarz. Bronsen gikk til amerikanske AJ Ginnis.

Ikke perfekt

Henrik Kristoffersen som vant storslalåmrennet søndag, står nå med seks gullmedaljer fra junior-VM. Det er én mer enn østerrikeren Benjamin Raich som endte med fem gull, da han var junior på slutten av 1990-tallet.

Sabine Ginther fra Østerrike står også med seks seirer fra junior-VM, så Kristoffersen er ikke helt alene om å ha så mange gullmedaljer, men på herresiden troner han på toppen.

– I dag (mandag) var det ekstremt bra forhold, spesielt i første omgang. Arrangøren har gjort en kjempe jobb med tanke på utgangspunktet med det varme været osv.

– Det har vært et bra mesterskap, både arrangementsmessig, men også for min del. Jeg er veldig fornøyd med de to dagene her. I går var jeg likt med Benni Raich, men etter i dag står jeg alene på herresiden. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men det er veldig kult, fortalte Kristoffersen.

Takker av som junior

Nå sier Henrik Kristoffersen som allerede har seirer i verdenscupen, og også en OL-medalje, at det er på tide å bli skikkelig voksen.

– Etter dagens renn sier jeg meg fornøyd som junior og takker for meg. Nå er det på en måte slutt, og det er en veldig fin måte å avslutte juniorkarrieren på. Ettersom jeg ikke er junior lenger, er det på tide å bli voksen.

– Jeg må nok legge på meg noen kilo og bli litt sterkere. Det finnes ingen snarveier til suksess, det er bare hardt arbeid. Jeg har nok kjørt mer på ski enn de aller fleste her, og det gir resultater, forklarte den historiske VM-vinneren.

Marcus Monsen kjørte også et bra renn mandag. Han lå på tiendeplass etter første omgang, men kjørte seg opp til en solid sjuendeplass etter finaleomgangen. Han var 2,13 sekunder bak Henrik Kristoffersen.

– Jeg har ikke kjørt noe slalåm siden jeg skadet ryggen i november, så jeg er strålende fornøyd med dagens resultat. I november holdt jeg følge med de andre norske på trening i slalåm, men var usikker foran dagens renn ettersom jeg ikke har trent noe slalåm siden jeg skadd meg. Dagens resultat gir uansett enorm inspirasjon, og viser potensialet jeg han ha på en god dag, sa Monsen.

Peder Dahlum Eide ble tredje best av de norske løperne med 17.-plass. (NTB)