Henrik Kristoffersen tok tredjeplassen i slalåmrennet i verdenscupen søndag. FOTO: SRDJAN ZIVULOVIC/NTB SCANPIX

Kristoffersen på pallen igjen da favoritten feilet

OL-mester Mario Matt hektet i nest siste slalåmport og sendte Henrik Kristoffersen (19) inn til en ny tredjeplass i verdenscupen søndag.

KRANJSKA GORA: Kristoffersen så ut til å bli nummer fire, men det var før Matt som sistemann ut i finalen fikk problemer, hektet og falt nærmest over målstreken.

– Jeg var innstilt på fjerdeplassen, men jeg hadde et håp om å bli nummer tre. Det spørs om Matt uansett hadde klart å gå forbi meg, sa Kristoffersen til NTB.

Dermed rundet 19-åringen av en superuke ved å komme på pallen for andre dag på rad i slovenske Kranjska Gora. Lørdag suste den formsterke Rælingen-alpinisten inn til en meget sterk tredjeplass i storslalåmrennet. Totalt har han vært på verdenscuppallen seks ganger i sin debutsesong.

Kristoffersen endte 79/100 sekund bak vinneren Felix Neureuther. Fritz Dopfer på andreplass sørget for at det ble dobbelt tysk på pallen.

Siden Aksel Lund Svindal ikke deltok søndag, tok Marcel Hirscher over sammenlagtledelsen i verdenscupen. Men østerrikeren hadde nok håpet på mer enn en femteplass i det som er hans favorittdisiplin. Han leder fire poeng foran Svindal før kommende ukes verdenscupavslutning i sveitsiske Lenzerheide.

Leif Kristian Haugen og Sebastian Foss Solevåg endte på henholdsvis 20.- og 25.-plass. (NTB)