Henrik Kristoffersen skjønner at han har sikret seg totalseieren. FOTO: NTB SCANPIX

Kristoffersen kronet som verdens beste slalåmkjører

Henrik Kristoffersen kunne juble over å ha sikret seg slalåmcupen. Han ble nummer to bak Marcel Hirscher i Slovenia søndag.

Av Adrian Richvoldsen

Kristoffersen har dermed vunnet sammenlagt-trofeet i slalåm allerede før det siste verdenscuprennet. Det går i St. Moritz.

Marcel vant med 81 hundredeler på Kristoffersen, men østerrikeren kan ikke ta igjen 21-åringen i slalåmcupen.

– Det var ikke lett. Det er første gang jeg har kjent litt på hva jeg har å kjøre for, sa Kristoffersen til NTB om hvordan følelsen var før han satte utfor i slalåmdelen.

Annenplassen gjør at Kristoffersen totalt har 811 poeng, mens Marcel Hirscher har 700. Østerrikeren kan dermed maksimalt oppnå 800 poeng dersom han også vinner det siste slalåmrennet i St. Moritz og Kristoffersen ikke tar et eneste poeng.

Best hele sesongen

Mens slalåmcupen er avgjort fordel Kristoffersen, har Marcel Hirscher avgjort verdenscupen sammenlagt. Kristoffersen sier at begge de to nå gleder seg til å kjøre uten å måtte tenke på sammendraget.

– Vi snakket litt om det på podiet. Nå er begge kulene utdelt, så da er det bare skikjøring igjen og det blir veldig deilig, sa han og la til at han tror det kan bli helt utrolig skikjøring nå som glasskulene er avgjort og de kan kjøre uten press.

Ikke siden 2000 da Kjetil André Aamodt vant slalåmcupen har noen nordmann klart å kopiere bragden. Nå, 16 år senere, klarte Kristoffersen det.

Smerter i ryggen

Kristoffersen kjørte seg opp i finaleomgangen. Han slet med smerter både i ryggen og tommelen og sa til NTB at ryggen ikke kjentes bra ut da han kjørte.

Stefano Gross kom på tredjeplass i Slovenia, 1.11 bak Hirscher, mens Leif Kristian Haugen endte på 20.-plass. Sebastian Foss-Solevaag ble nummer 21. (©NTB)