Henrik Kristoffersen jublet heningsløst etter søndagens seier.

Kristoffersen holdt fokus og vant

Henrik Kristoffersen hadde bestetid i finaleomgangen og vant det første slalåmrennet han stilte opp i verdenscupen denne sesongen. Etter målgang var det mange følelser som skulle ut.

Av Anders Møllersen

– Det rant over etter målgang der. Det var det første slalåmrennet jeg kjørte i år og det er ingen tvil om at det har vært noen tunge måneder, men nå klarte jeg å vise litt hva jeg kan. Det er utrolig deilig, sa Kristoffersen til NTB.

– Jeg følte meg bra før start i dag. Det var deilig for hodet å få lettet litt på trykket etter lørdagen Jeg sier litt som Northug. «Haters gonna hate», men jeg liker det. Jeg skal bare trøkke på videre og bli bedre, la han til.

Nordmannen var 42/100 sekund bak det franske hjemmehåpet Alexis Pinturault etter første omgang. Alexander Khorosjilov fra Russland lå mellom på annenplass.

I finaleomgangen klinket 22-åringen fra Rælingen til. Han var litt sen i det ene henget, men så smadret han Marcel Hirschers foreløpige bestetid.

– Jeg vil ikke si at jeg knuste ham, men det er første rennet jeg kjører denne sesongen, så hvis jeg føler jeg kjører bedre og blir nummer fire eller fem er jeg fornøyd med det også, mener alpinesset.

Hjemmehåpet kjørte ut

Kristoffersen satte med det press på de to gjenværende på toppen. Khorosjilov var først ut og sviktet totalt. Dermed var det kun Pinturault som kunne gjøre noe med nordmannen. Franskmannen endte imidlertid opp med å kjøre ut. Dermed kunne Kristoffersen slippe jubelen løs.

– Det er magisk det Henrik leverer her. Det er helt utrolig. Han knuser Hirscher med nesten et halvt sekund i omgangstid. Milde måne, sa NRK-kommentator Andreas Toft.

Både Leif Kristian Haugen og Jonathan Nordbotten tok seg videre til finaleomgangen. De ble henholdsvis nummer 21 og 25 i omgang nummer én. Nordbotten fikk det ikke til å stemme og endte på 25.-plass, mens Haugen kjørte ut tidlig. Sebastian Foss Solevåg kjørte ut allerede i første omgang.

Kristoffersen hadde en god start i første omgang, men var ikke fullt så bra i midtpartiet. Der tapte nordmannen en del hundredeler. Mot slutten fikk han derimot opp farten igjen.

– Alltid like kanon i avslutningen, sa Toft.

Vil kjempe for sponsoravtale

I mål ristet Kristoffersen oppgitt på hodet og bannet over at ikke alt satt som det skulle. Han har hatt en turbulent sesongstart. Det har vært mye utenomsportslig støy knyttet til konflikten med Norges Skiforbund. I Val d'Isère hadde han hodet på rett plass.

– Med alt som har skjedd, har det på ingen måte vært katastrofe fram til nå heller før denne seieren, kommenterte Kristoffersen.

Kristoffersen vil etter all sannsynlighet få et midlertidig svar på tvisten mellom ham og skiforbundet i starten av kommende uke.

– Jeg har ingen formening om avgjørelsen. Eneste jeg vet er at jeg skal kjempe på videre uansett. Jeg vil at skiforbundet skal godta innstillingen fra alpinkomiteen. Dette er en avtale som hjelper alle, sier Kristoffersen til NTB. (©NTB)