Kristiansunds Sverre Hjelle Økland hopper i armene til keeper Conny Månson etter at opprykket til eliteserien er sikret

Kristiansund opp, KFUM rykker ned

Kristiansund og Sandefjord er klare for neste års eliteserie. KFUM Oslo tapte for Mjøndalen og rykker ned etter bare en sesong på nest øverste nivå.

Av Anders Richvoldsen

Kristiansund hadde et hav av sjanser mot Jerv, men kunne juble for opprykk etter 1-1 og ett poeng i den nest siste serierunden i 1. divisjon.

Det var imidlertid Tonny Brochmann som ga vertene fra Grimstad ledelsen etter 21 minutter, men Daouda Bamba utlignet til 1-1 kun fire minutter senere.

Gjestene fra Kristiansund hadde flere store muligheter til å ta med seg tre poeng, men fikk aldri den andre scoringen. Det gjorde lite, for med ett poeng er opprykket sikret før den siste serierunden.

– Det er utrolig deilig. Å komme hit til avgjørende kamp hvor vi har kniven på strupen og Jerv har kniven på strupen. Vi tok tak i kampen og var med hele veien og jeg føler vi fikk det inn i vårt spor. Vi slapp inn et mål, men responderte med en gang og derfra og ut så stengte vi egentlig ganske greit igjen. Jeg føler vi hadde forholdsvis god kontroll og fulgte sånn sett kampplanen fra punkt til prikke, sa Kristiansunds kaptein Espen Næss Lund til NTB etter kampen og la til.

– Vi visste det holdt med ett poeng, men vi går alltid inn med den holdningen at vi ønsker å vinne. Vi gikk for å utnytte de mulighetene vi skulle få og vi har masse muligheter i førsteomgang hvor vi egentlig kan avgjøre kampen. Nå har vi har hatt to år på rad i kvalik, og nå klarte vi det vi har satt oss som mål siden sommeren.

Jubel også i Sandefjord

Jubel ble det også i Sandefjord slo Bryne 1-0 hjemme. Kjell Rune Sellin ble helten for hjemmelaget med sin matchvinnerscoring etter 85 minutter.

– Det er en følelse som ikke kan beskrives. Det er det her vi har jobbet mot i hele år. Vi legger ned en innsats alle mann og jeg er rett og slett stolt over den innsatsen vi har lagt ned, sa Sellin etter kampslutt.

Han er meget fornøyd med at laget konsentrerte seg om arbeidsoppgavene mot et lavtliggende Bryne-lag.

– Selv om det regnet og var litt fuktig, hadde vi fullt fokus på å gjøre jobben vår. Det er vanskelig å bryte ned et sånt forsvar av et lag. Vi fikk den ene sjansen og det er da vi scoret og det er deilig.

Nå venter Kristiansund i en ren seriefinale neste helg. Sellin sier det blir fullt fokus til tross for at begge de to lagene er opprykksklare.

– Selvfølgelig. Vi skal ha førsteplassen. Jeg tenker at det er helt fantastisk at vi har noe spille for selv om vi har rykket opp.

KFUM nede

I andre enden av tabellen, må KFUM Oslo belage seg på 2. divisjonsspill neste sesong. I bortemøtet mot Mjøndalen tapte laget 0-2 etter scoringer av Erik Midtgarden og Amahl Pellegrino. KFUM klarte aldri å skape nok i Mjøndalen, men nedrykket kommer ikke som noe sjokk. Laget med divisjonens minste budsjett hadde for tynn spillerstall. Bryne, som tapte 0-1 mot Sandefjord, har nå tre poeng opp til trygg grunn og fortsatt en mulighet til å redde 1. divisjonsspill også neste sesong.

FFK klarte seg

I Fredrikstad jublet man over 1-1 hjemme mot Kongsvinger. Resultatet gjør at laget ligger på 11.-plass med 33 poeng og er dermed sikret fornyet kontrakt i 1. divisjon. Mot Kongsvinger ga Ulrik Flo laget ledelsen etter 32 minutter før Johan Peter Vennberg utlignet for Kongsvinger etter 42 minutter.

Kongsvinger er uansett klare for playoff i likhet med Jerv, Sandnes Ulf og Mjøndalen. (©NTB)

KAMPFAKTA

1. divisjon fotball menn søndag, 29. runde:

Mjøndalen – KFUM Oslo 2-0 (1-0)

2061 tilskuere

Mål: 1-0 Amahl Pellegrino (45), 2-0 Erik Midtgarden (55).

Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. Gult kort: Joachim Solberg Olsen, William Sælid Sell, Mjøndalen.

 
Fredrikstad – Kongsvinger 1-1 (1-1)

4469 tilskuere

Mål: 1-0 Ulrik Flo (32), 1-1 Johan Peter Wennberg (42).

Dommer: Sigurd Kringstad, Valder. Gult kort: Johan Peter Wennberg, Ørjan Røyrane, Kongsvinger.

Hødd – Strømmen 0-3 (0-1)

2020 tilskuere

Mål: 0-1 Steinar Strømnes (14), 0-2 Markus Brændsrød (50), 0-3 Brændsrød (69).

Dommer: Sivert Ø. Amland, Kringlebotn IL. Gult kort: Robin Shroot, Hødd, Joy-Slayd Mickels, Strømmen.

Rødt kort: Steffen Moltu (65), Hødd.

Jerv – Kristiansund 1-1 (1-1)

1325 tilskuere

Mål: 1-0 Tonny Brochmann (21), 1-1 Daouda Bamba (25).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn. Gult kort: Dejan Corovic, Jerv, Conny Månsson, Jean Alassane Mendy, Daouda Bamba, Kristiansund.

 
Raufoss – Levanger 0-6 (0-3)

267 tilskuere

Mål: 0-1 Benjamin Stokke (8), 0-2 Ørjan Hopen (13), 0-3 Marcus Astvald (37), 0-4 Andreas Lykke Strand (50), 0-5 Strand (54), 0-6 Bendik Bye (84).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL. Gult kort: Ole Thomas Skogli, Raufoss.

Sandefjord – Bryne 1-0 (0-0)

5655 tilskuere

Mål: 1-0 Kjell Rune Sellin (85).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset. Gult kort: Christer Reppesgård Hansen, Kevin Larsen, Sandefjord, Aram Khalili, Bjørnar Holmvik, Bryne.

Ull/Kisa – Ranheim 2-2 (0-0)

Mål: 0-1 Magnus Blakstad (66), 1-1 Truls Jørstad (67), 2-1 Fredrik Krogstad (str. 87), 2-2 Mads Reginiussen (90).

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg. Gult kort: Karl Morten Eek, Ranheim, Truls Jørstad, Ull/Kisa.

Åsane – Sandnes Ulf 1-0 (0-0)

596 tilskuere

Mål: 1-0 Joakim Hammersland (70).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Gult kort: Viljar Vevatne, Pontus Engblom, Kent Håvard Eriksen, Sandnes Ulf.

Rødt kort: Simen Lassen (33), Åsane.