Kriget seg til alle poengene med to mann mindre i sluttminuttet

(Vålerenga - Storhamar 3-2). Vålerenga kom seg opp på hesten igjen og kriget inn en ettmålsseier over Storhamar mandag kveld.

Bilde 1 av 4

Ett minutt og tjue sekunder før slutt måtte Thomas Olsen i utvisningsboksen for VIF og dermed kunne Storhamar avslutte kampen seks mot fire da de tok ut keeper. Men disse sekundene oppsummerte kvelden for Vålerenga. Her gjaldt det å kjempe poengene inn ved å ofre seg.

Det klarte de, og Vålerenga kan ta en kort juleferie med en viss lettelse før serieleder Frisk Asker venter i romjula.

Startet tregt

Men det startet lite tregt som det avsluttet i det pinlige 1-8 tapet for Stjernen fredag.

For det tok nesten ti minutter før Vålerenga fikk avgårde det første skuddet på mål denne kvelden. Dette var hockey-sirup fra hjemmelagets side og da benyttet selvsagt Storhamar sjansen. Mikael Zettergren fikk god plass foran VIF-burdet og vippet pucken inn med en klassisk backhand.

Skuddstatistikken 4-12 i første periode bekreftet bare en ting: Vålerenga var fortsatt ikke på nett.

Forvandlingen

Vi vet ikke hva som ble sagt i garderoben. Men noe skjedde. For Vålerenga kom ut som et nytt lag slik supporterne ønsker å se dem: Ved å erobre initiativet, være tøffe i taklingene og tilrive seg initiativet.

Da kom også uttellingen:

1-1 i overtall. Kalle Ekeleund får all verdens tid på høyre kant og kan sikte og skyte i power play. Dette var energipåfyll for VIF.

– Nå har vi vært passive for lenge. Deilig med denne utligningen, sa Kalle Ekelund etter matchen.

2-1 etter kveldens vakreste angrep. Tommi Taimi setter pucken i mål etter at først Sondre Olden slipper pucken tilbake til Tobias Lindström som igjen slipper den tilbake til Taimi som da har åpen isflate mellom seg og mål. Storhamar-forsvaret er fintet opp på tribunen.

3-1 ved Martin Røymark etter at han selv viser hva aggressivitet betyr. Han fanger pucken på midten, freser mot mål, setter det første skuddet på keeper, men fanger selv opp returen og putter den i mål.

Rollene var snudd på hodet etter den første perioden  og VIF kunne ledet mer etter 14-6 i skudd i midtperioden.

– Ikke legg dette på meg. Vi ble litt klokere i valgene og satte sjansene, sa VIF-treer Roy Johansen til TV2 om midtperioden.

Tett og jevnt

Siste eprioden ble mye jevnere av den enkle årsaken at Storhamar ikke var bekjent av midtperioden de presterte. Og da ble det mer muskler i duellene.

Men reduseringen til 2-3 var i heldigste slaget. Ole Einar Engeland Andersen ble kreditert scoringen, men Tobias Lindström var sistemann på pucken. Han skulle klarere den ut, men pucken spratt på og over køllebladet og til slutt i mål. Nærmere selvmål kommer man vel ikke.

Begge lag pådro seg utvisninger og dermed mange situasjoner foran mål. Da viste også VIF-keeper Steffen Søberg fram noen avgjørende redninger. Og det omtalte sluttminuttet ga et perfekt puktum for VIF.

PS. Daniel Sørvik var nær å måtte avbryte kampen underveis. Hjemme venter en høygravid kone som kan føde når som helst. – Hadde jeg fått en telefon, måtte jeg reist, sa han til TV 2.

PS II. VIF er oppe på 3. plass på tabellen, fire poeng bak Storhamar med en kamp mindre spilt.

Vålerenga – Storhamar 3-2 (0-1, 3-0, 0-1)

Jordal Amfi.

1. periode: 0-1 (9.52) Mikael Zettergren (Eirik Salsten, Andreas Øksnes).

2. periode: 1-1 (25.46) Kalle Ekelund (Albind Lindgren, Thomas Olsen), 2-1 (30.17) Tommi Taimi (Tobias Lindström, Sondre Olden), 3-1 (34.23) Martin Røymark (Magnus Brekke Henriksen).

3. periode: 3-2 (43.20) Ole Einar Engeland Andersen (Christian Larrivée, Øksnes).

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Storhamar 4 x 2 min.

Øvrig resultat mandag: Manglerud Star - Narvik 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)