Kraftig KFUM-nedtur med tap for Strømmen

(Strømmen - KFUM Oslo 2-1). KFUM spilte som søvngjengere i en omgang og klarte aldri å koble grepet på Strømmen i andre OBOS-liga-runde mandag kveld.

Bilde 1 av 3

STRØMMEN STADION (Dagsavisen): Etter seier i åpningskampen var KFUM store favoritter på Strømmen stadion, men man skjønte ikke hvorfor før i sluttminttene da KFUM presset på for utligning. Den kom aldri.

Strømmen har startet sesongen på verst tenkelige måte. Først tre minuspoeng på grunn av økonomisk rot, så 0-4 tap i første seriekamp for Ull/Kisa. Igjen er have laget byttet ut, seks av spillerne debuterte i hjemmekamp på Strømmen stadion.

Skapte null sjanser

Lå det en undervurdering i bunn her, KFUM? For førsteomgangen var like grå som draktene til Strømmen. Det er sjelden kost at KFUM med alle sine offensive fibre ikke skaper en eneste målsjanse i løpet av 45 minutter.

Ledermålet til Strømmen var like enkel som den var lesbar. Youseff Chaib (ny fra Kvik Halden) plukket opp en returball etter corner, han tok noen steg til venstre inn i banen og skjøt ned i nærmeste hjørne fra 17 meter. Nesten hele KFUM-laget var inne i feltet, men ingen klarte å demme opp for skuddet. Da var det spilt 25 minutter i gråværet.

Samme Chaib var aktiv på sin høyreside og hadde noen gode skuddforsøk på sin nye hjemmebane.

For KFUM var det bare å sette en strek over førsteomgangen. Fire spillere var skiftet ut fra den første kampen fredag (2-1 seier over Jerv), og de fire erstatterne hadde ikke sine beste opplevelser. Moa Mahnin erstattet Daniel Fredheim Holm, hadde mye ball, men i likhhet med resten av laget manglet framdriften.

I pausen hadde nok Jørgen Isnes hatt en liten forelesning, for det var et friskere lag etter pause. Likevel var det hjemmelaget som skapte de første halvsjansene.

Utligning på straffe

Først etter en times spill kom utligningen da Stain Sortevik spilte fram innbytter Juba Moula, han ble tatt inne i feltet og David Tavakoli satte sikkert inn straffesparket.

Men bare tre minutter etterpå ble det en ny smell. Strømmen fikk frispark på 16-meter-streken, et frispark som KFUM-spillerne var himmelropende uenige i. Midtstopper Hasan Kurucay skjøt ballen hardt i keeperhjørnet, der KFUM-keeper Simon Thomas ikke rakk fram.

Etterhvert benyttet KFUM alle fem innbytterne for å få nye krefter inn i laget (første byttet kom allerede etter 24 minutter da Dodou Gaye måtte ut med skade og ble erstattet av Christopher Lindquist).

KFUM prøvde seg fra alle vinkler, men kom ikke til store muligheter.

Det gjorde derimot Strømmen på en rask overgang der Tega George var to centimetre fra å sette inn 3-1 scoringen ti minutter før slutt.

Men enda nærmere var KFUMs innbytterspiss Alagie Sanyang to minutter på overtid da han satte ballen hårfint utafor. KFUM presset intenst i tilleggstida, men alle poengene ble igjen på Strømmen, som dermed er oppe på null poeng!

2. serierunde 1. divisjon mandag:

Strømmen – KFUM Oslo 2-1 (1-0)

Strømmen stadion: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Youssef Chaib (25), 1-1 David Tavakoli (str. 61), 2-1 Hasan Kurucay (64).

1. divisjon menn mandag, 2. runde:

Jerv – Sandnes Ulf 2-2, Kongsvinger – Tromsø 0-2, Ranheim – Grorud 5-3, Raufoss – Stjørdals-Blink 3-1, Sogndal – Ull/Kisa 6-1, Strømmen – KFUM Oslo 2-1, Øygarden – Åsane 0-2.

Spilles tirsdag: Lillestrøm – HamKam.