Sport

Koronautbrudd i Manglerud Star: Bare tre spillere har testet negativt

Manglerud Star spilte mot koronarammede Stjernen lørdag. Nå er minst ni personer smittet, men brorparten av testene gjenstår.

– Vi skal ikke gå inn i noen depresjon ennå. Jeg tenker ikke at hele sesongen går fløyten, men er fortsatt optimist, sier Ann-Brit Thorkildsen som er daglig leder i Manglerud Star.

Torsdag kveld meldte klubben at den rammet av et smitteutbrudd. Dermed er enda et norsk topphockeylag nede for telling. Både Sparta, Stjernen og Frisk Asker er allerede rammet. I Stjernen har hele 23 personer fått påvist smitte.

LES OGSÅ: 18 Stjernen-spillere koronasmittet: – Nå setter vi helsa i førsterekke

Sitter tett på hverandre i garderoben

Og det trenger ikke bli særlig mye bedre i MS. Så langt har ni spillere fått testresultat, og av dem var seks smittet. Resten av resultatene er ventet fredag og lørdag. 23 MS-spillere var med på turen til Fredrikstad lørdag, hvor det viste seg å være smittede spillere. I tillegg har to-tre andre MS-spillere trent med laget siden den turen.

– I det verste scenarioet er jo resten også smittet. Det skal litt til, men du ser hvordan det rulla på i Fredrikstad, antyder en skeptisk daglig leder.

– Når man først er i garderoben tror jeg det skal mye til å ikke smitte. De sitter tett på hverandre, og de blir sittende lenge og skravle. Så jeg er redd det blir noen til, sier Thorkildsen.

Tre personer i støtteapparatet er også bekreftet koronasmittet.

LES OGSÅ: Livingston ferdig som trener i Manglerud Star

Spillerne kjeder seg

Spillerne har vært i karantene siden mandag, og den varer i første omgang til 13. januar. Dermed forsvinner minst tre kamper. Foreløpig er det ingen av spillerne som har blitt særlig syke. Alle felles treninger på is er innstilt.

– Hvordan er stemninga i klubben nå?

– Jeg føler vel de synes det er ganske kjedelig. En ny runde nå igjen, sier den daglige lederen.

– Det blir en rar sesong?

– Ja, det blir det. Men vi er bare tidlig i januar, og serien skal jo vare til langt uti mars. Så jeg tror enda vi skal rekke å få gjort litt, sier hun.

LES OGSÅ: 14 ting du kommer til å elske med Nye Jordal Amfi (og 5 ting å bli litt irritert av)

Mer fra Dagsavisen