Nyheter

Korona-viruset truer sluttspillet i ishockey - utsettes på ubestemt tid

Mandag formiddag satt klubbene og ishockeyforbundet i møter om hvordan sluttspillet kunne gjennomføres, til slutt falt avgjørelsen på å utsette sluttspillet. I verste fall kan det hele bli avlyst.

Rundt halv to mandag sendte Norges ishockeyforbund ut en pressemelding etter å ha sittet i møter med klubbene, som etter planen, skulle starte sluttspillet torsdag. Nå er det utsatt. Dette skriver forbundet i en pressemelding:

– Norges Ishockeyforbund har i dag avholdt et drøftelsesmøte med klubber i Get-ligaen. Bakgrunnen for møtet var å diskutere gjennomføringen av NM-sluttspillet i lys av dagens situasjon med Koronavirus-epidemi. Norges Ishockeyforbund ønsker å følge lokale og nasjonale helsemyndigheters anbefalinger. For Norges Ishockeyforbund har det vært vektlagt å ta en så solidarisk beslutning som mulig, en beslutning som ikke rammer klubber skjevt, hverken sportslig eller økonomisk. Å gjennomføre et NM-sluttspill uten publikum er ikke ansett som ønskelig på det nåværende tidspunkt, hverken av klubber eller forbund. På den bakgrunn har NIHF valgt å utsette NM-sluttspillet for herrer inntil videre.

Noe av det de peker på er at de forskjellige kommunene har forskjellig praksis på hvordan de håndterer viruset.

«Enkelte kommuner har innført restriksjoner ved publikumsarrangementer, som begrenser klubbenes muligheter for å gjennomføre kamper.», skriver de.

Ingen restriksjoner i Oslo

Stavanger kommune gikk ut med en melding søndag om at alle innendørse arrangementer ville bli utsatt, i de to neste ukene. Det rammer hockeyklubben, som skulle tatt imot Manglerud Star til den første kvartfinalen torsdag. Manglerud Star har på sin side ikke fått noen beskjed fra Oslo kommune om at de ikke kan gjennomføre kampene. Daglig leder i Manglerud Star, Cecilie Olsen, skulle gjerne sett at sluttspillet gikk som planlagt, men forstår samtidig avgjørelsen til forbundet.

– Vi har ikke fått noen restriksjoner i Oslo kommune per nå, og ville helst fortsatt som normalt, men forstår godt at det blir et problem med ulike vilkår for klubbene. Vi kunne godt tenkt oss å spille for tomme tribuner fremfor å utsette på ubestemt tid, skriver hun til Dagsavisen.

Vurderer å avlyse

Det ble diskutert flere veier videre før avgjørelsen om å utsette ble fattet.

Videre skriver hun:

– Vi diskuterte flere alternativer, blant annet tomme tribuner, utsettelse eller å avlyse. Per nå vil man ikke gå til det drastiske valget å avlyse, og de fleste klubber ønsket ikke å spille for tomme tribuner. Det er derfor mulig man avventer situasjonen i to uker for å se hvordan det går

Med avgjørelsen om å utsette har om ikke annet forbundet kjøpt seg litt tid, men Olsen peker på at det kommer utfordinger med utsettelsen også.

– Er også problem med å utsette, da dette vil kunne påvirke kontrakter, visum osv, skriver hun, og opplyser om at de i MS kun har kontrakter på åtte måneder, dermed vil ingen av spillerne ha gyldige kontrakter ved utgangen av mars.

Og MS er ikke alene om dette problemet. Olsen opplyser at det samem gjelder flere andre klubber.

– Det kan bli dyrt?

– Det kan det, svarer Olsen.

Hvordan MS skal løse akkurat det problemet, og veien videre, vil bli avgjort på et styremøte som trolig vil bli avholdt tirsdag.

Kvaliken går som planlagt

Nedrykkskvaliken, der blant annet Grüner er involvert, skal foreløpig spilles som normalt fra torsdag, det bekrefter presidenten i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen, overfor Dagsavisen.

- Den går som planlagt, skriver Pettersen.

Grüner møter Comet på borteis i Halden i første kamp.

Mer fra Dagsavisen