Korona-klemmen er neppe greit

KOMMENTAR: Hvor mange bamseklemmer kan Dag-Eilev Fagermo dele ut før han innhentes av koronareglene? Norges Fotballforbund har mye å evaluere etter åpningsrunden.

Det samme forbundet er livredde for å bryte det stramme rammeverket som er satt opp for gjennomføring av kampene i Eliteserien. Skrekkscenarioet er at alt blir stoppet igjen. Det vil ikke skje. I hvert fall ikke ennå. Men hvor går grensen?

Aron Dønnum løp og slo salto da han scoret sesongens første seriescoring, som også ble matchvinnende, for VIF. Spillerne skal helst juble for seg sjøl. Det er ikke lett å styre i en spontan lek som fotball. Scoringene er så få at alle vet at en eneste kan bli avgjørende. Og da Vålerenga berget sine tre passe heldige poeng var Dag-Eilev Fagermo uhyre raus med bamseklemmene. Alle i støtteapparatet fikk hver sin. Når man slipper å feire ettårsjubileum for siste borteseier i ligaen, blir det fort slik.

Norges Fotballforbund har observatører på alle kamper. Og de ser på TV. Publikum på Lerkendal og i Sarpsborg sto for tett. Det er god plass på norske arenaer til 200 tilskuere og man ønsker å spre dem. Men ekte supportere vil helst stå sammen og synge. Det blir det mest liv av.

Helsehensynet trumfer alt, vi får se det ved hvert innkast der ballen skal tørkes av. Alle kjegler man bruker på oppvarming skal være vasket. Innbytterne må sitte på tribunen fordi det er for trangt på innbytterbenkene. Helseminister Bent Høie advarer mot supporterjubel på fotballpubene. Blir det for heftig, kan pubene bli stengt.

All internasjonal fotball er nå i en prøve- og feile-fase og smitterisikoen er betydelig høyere i England der Premier League starter onsdag kveld. Supporterne vil trekke sammen. Men bamseklem? Forbudt!