Knottens startvansker ødela Norges sjanser i siste VM-test

Karoline Knottens skytetrøbbel sendte Norge ut av seierskampen på 1. etappe i søndagens skiskytterstafett i Anterselva. Det norske laget endte på 6.-plass.

Russland slo uventet Tyskland med 11 sekunder i generalprøven før neste måneds VM i Pokljuka. Tredjeplassen gikk til Frankrike.

I mesterskapet stiller Norge som tittelforsvarer, men reiser ikke dit med den godfølelsen de kanskje hadde sett for seg. Søndag var de norske 59,6 sekunder bak vinnertiden.

Knotten skjøt feilfritt på lørdagens fellesstart, og før helgen hadde hun kun én bom på normaldistansen. Derfor var det overraskende at hun på første skyting misset, brukte opp ekstraskuddene og måtte en tur i strafferunden.

– Det er ganske rart å gå fra 20 treff i går til strafferunde i dag, erkjente Knotten overfor NRK.

Klatret

26-åringen revansjerte seg på ståendeskytingen. Der plaffet hun ned fem blinker på rappen.

Farten i sporet var ikke spesielt høy, og hun vekslet med Ingrid Landmark Tandrevold helt nede på 18.-plass. Da var det over halvannet minutt opp til Italia i tet.

Tandrevold brukte tre ekstraskudd på sin etappe. To av dem kom på første skyting. Hun hadde tatt Norge opp til 12.-plassen da Tiril Eckhoff ble sendt ut i sporet.

Kun én seier

Eckhoff trengte to ekstraskudd begge ganger hun var innom standplass. Hun sendte Marte Olsbu Røiseland ut som nummer seks.

Fjorårets store VM-dronning klinket først til med fullt hus, men på siste skyting måtte hun ty til to ekstraskudd.

Norge har vunnet én stafett i vinter. Den kom i østerrikske Hochfilzen i desember. De tre øvrige konkurransene har endt helt uten norske pallplasser.