Roy Johansen er inne i sin siste sesong som norsk landslagstrener. Bildet er fra VM i Tsjekkia i fjor. FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT/NTB SCANPIX

Knepent hockeytap for Russland

(Russland - Norge 2-1). Norge tapte knepent for Russland i en privatlandskamp i ishockey i St. Petersburg fredag kveld. Avgjørelsen falt i forlengning.

Av Geir Andreassen

Det norske laget gikk respektløst ut, og det gikk ikke lenge før Andreas Heier hadde funnet Thomas Valkvæ Olsen med en utsøkt pasning. Frisk-spilleren satte pucken i mål på bakre stolpe etter den flotte tversoverpasningen bak den russiske målvakten Ivan Nalimov.

I kjent stil så la Roy Johansens gutter seg dypt ned i egen sone, men var farlige da de fikk muligheten på spilleroverganger. Flere ganger måtte Nalimov i aksjon for å stoppe pucken på en kvass norsk kontring.

Russerne var nærmest scoring ved Vjatsjeslav Lesjenko da han kom alene med Lars Volden, men pucken gikk i stanga.

Russlands Oleg Znarok landslagssjef var nok ikke særlig fornøyd med at det russiske spilleovertaket ikke førte til noe annet en flere gode forsøk. Volden tok seg av det som kom, og utespillerne var flinke til å jobbe med ryggen mot veggen.

Russerne åpnet med den siste perioden med en ny puck i rammeverket bak Volden. Ken André Olimb hadde en stor sjanse da Norge spilte i overtall, men Nalimov var kjapp i sideforflytningen og rakk akkurat tilbake og fikk stoppet skuddet med snappen.

Med 9.20 igjen av kampen måtte Volden kapitulere for Zijat Pajgins avslutning. Russland fikk anledningen til å spille fire mot tre og fem mot tre i flere minutter, men det norske laget red stormen av. Avgjørelsen falt 4.19 ut i forlengelsen da et skudd fra Vitalij Mensjkov skled under Volden og i mål.

Lagene møtes igjen i St. Petersburg søndag. Kampen var den første av åtte VM-oppkjøringskamper for Johansens utvalgte.

Norge tar imot Finland i Sarpsborg, spiller borte mot Danmark og har den siste VM-finpussen mot Frankrike i slutten av måneden.

Russland og Norge er også i den samme VM-gruppen som spilles i Moskva i mai. De møtes 16. mai til dyst. (NTB)

KAMPFAKTA

Landskamp ishockey menn fredag:

Russland – Norge 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Spilt i St. Petersburg.

1. periode: 0-1 (2.36) Thomas V. Olsen (Anders Bastiansen, Andreas Heier).

3. periode: 1-1 (50.40) Zijat Paigin (Sergej Sjumakov).

Forlening: 2-1 (64.19) Vitalij Mensjikov (Jegor Averin)

Utvisninger: Russland 10 x 2 min., Norge 12 x 2 min.

Lagene møtes igjen søndag.