Ghayas Zahid gratuleres av Herman Stengel etter utligningen. FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT/NTB SCANPIX

Knalltreff av Zahid berget VIF-poeng

(Sarpsborg 08 - Vålerenga 1-1). Ghayas Zahid leverte en knallperle av et langskudd og reddet fortjent uavgjort for VIF fredag kveld. - Viktig å komme i gang med scoringene, sa Zahid etter kampen.

Av Egil Sæther

Tidligere Vålerenga-spiller Andreas Nordvik headet Sarpsborg foran, men Vålerengas unge juvel Ghayas Zahid sørget for at det endte 1-1 i Sarpsborg fredag kveld.

Mer om VIFs nye yndling Ghayas ZahidForbildet fant han i Liverpool

Både Vålerenga og Sarpsborg kom fra seirer i seriestarten. Da lagene møttes på et utsolgt stadion fredag endte det også med poeng til begge lag. Dermed topper VIF tabellen foran Sarpsborg 08.

Etter en førsteomgang hvor Kristoffer Tokstad misbrukte de beste mulighetene for vertene, så var det likevel vertene som tok ledelsen.

Andreas Nordvik spilte for Vålerenga fra 2009 til 2012 og scoret kun ett seriemål for klubben. Fredag gjorde han livet surt for gamleklubben da han stusset et innlegg utakbart opp i krysset etter 66 minutter av kampen. Innlegget kom etter gjenviining etter et frispark. Nordvik fikk gå umarkert opp i feltet.

Se andre episode i Dagsavisens fotballsnakkis om VIFs møte med Saprsborg 08 her 

Underholdende

– Det er ikke så ofte jeg scorer. Jeg har tre mål i eliteserien totalt, så det var på tide. Jeg håpet det skulle holde, men Vålerenga scoret litt for kjapt etterpå. Vi lot dem ha ball litt for mye, og alt i alt var 1-1 fair her, sa midtstopperen til TV 2.

I forrige runde scoret hans stopperkollega Ole Heieren Hansen kampens eneste mål i Tromsø. Dermed er det to overraskende målscorere som har gitt østfoldingene poeng så langt i år.

Da så det ut til at trener Geir Bakke, som tidligere har vært assistent for Vålerenga-sjef Kjetil Rekdal, kunne notere seg for en triumf mot gamleklubben. Men ledelsen holdt seg kun i to minutter.

– Det er to lag som vi angripe, og det er en kamp de fleste nok mener var underholdende. Vi skaper bra med sjanser mot et godt Vålerenga, og er fornøyde med det. Men det er selvsagt irriterende at vi ikke holder ledelsen lengre. Vi burde være flinkere til å tette igjen der, sa Bakke etter kampen.

Les kommentar: Og VIF venter på toppscoreren: http://nyemeninger.no/alle_meninger/cat1001/subcat1033/thread310500/#post_310500

Stjernetreff

Også Rekdal mente det var en underholdende kamp.

– Det er en kamp som bølger mellom to lag som kaster mange folk i angrep. Det er litt slurv som irriterer meg, men prestasjonen alt i alt er bra.

Han lot seg irritere over måten Nordvik fikk score på.

– Vi er ikke raske nok til å komme oss ut etter dødballen der. Så slipper vi markeringen foran mål. Det er jo en bra heading, men det blir litt for enkelt, oppsummerte Rekdal.

På et frispark ute til venstre valgte Sarpsborg å trekke alle sine spillere inn i feltet for å forsvare seg. Dermed fikk Ghayas Zahid stå helt alene utenfor straffefeltet da han fikk ballen fra Christian Grindheim. Unggutten fikk kontroll på ballen som han med en flott avslutning skrudde inn i keepers venstre hjørne.

Begge lag hadde muligheter til å avgjøre på tampen. Deriblant målscorer Zahid, som sleivet ballen utenfor fem minutter før full tid. Dermed endte det 1-1.

– Det var veldig deilig å se den gå inn til slutt, jeg hadde mange muligheter i dag, sa den offensive midtbanespilleren til TV 2. - I fjor kom jeg sent i gag med scoringene, nå er det deilig å ha scoret allerede i andre kamp, la han til.

Uten bilde

For TV-seerne ble kampen amputert. Et transformator som sluttet å virke på stadion gjorde at store deler av første omgang ble spilt uten at TV 2 Zebra fikk vist kampen. Først noen minutter ut i annen omgang var bildet tilbake.

– Dette er selvsagt ikke bra nok. Det er krav om nødaggregat som skal dekke alt annet enn TV-bildene på stadion. Dette er noe som skal opp på bordet mandag, sa kanalens kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl. (NTB)

KAMPFAKTA

Eliteserien fotball menn fredag, 2. runde:

Sarpsborg – Vålerenga 1-1 (0-0)

Sarpsborg stadion: 5137 tilskuere.

Mål: 1-0 Andreas Nordvik (66), 1-1 Ghayas Zahid (68).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue. Gult kort: Simon Larsen, Herman Stengel, Vålerenga.

Sarpsborg (4-4-2): Duwayne O. Kerr – Amin Askar, Ole C. Heieren Hansen, Andreas Nordvik, Joachim Thomassen – Kristoffer Tokstad, Steffen Ernemann, Anders Trondsen, Henrik Ojamaa (Liridon Kalludra fra 64.) – Bojan Zajic (Kamer Qaka fra 79.), Martin Wiig (Oliver Feldballe fra 90.).

Vålerenga (4-2-3-1): Michael Langer – Niklas Gunnarsson, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Ruben Kristiansen – Christian Grindheim, Herman Stengel (Morten Berre fra 82.) – Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Rasmus Lindkvist (Sivert Heltne Nilsen fra 46.) – Deshorn Brown (Daniel Braaten fra 46.).