Knallperle sendte Grorud nærmere tabelltoppen

(Elverum - Grorud 1-2). Preben Mankowitz ladet kanonen fra 25 meter. Og skjøt. Det sikret Grorud alle poengene i en vrien bortekamp mot Elverum søndag.

Ettersom Kjelsås avga poeng hjemme mot Fram (1-1) er Grorud nå bare ett poeng bak den nye tabellederen Åsane i 2. divisjon.

Knallperlen fra Grorud-veteranen kom etter en snau time på Elverum stadion. Mankowitz fikk ballen sentralt i banen, avanserte og oppdaget at ingen gikk ut for å støte. Da fikk han tid til å legge an fra drøyt 25 meter. Ballen føk opp i keepers høyre vinkel. Mankowitz har nå 160 kamper for Grorud. Hvordan rangerer han denne scoringen?

To forskjellige omganger

Og dermed hadde Grorud snudd kampen der de kom under tidlig og slet tungt i en svak 1. omgang.

Ja, laget skal være fornøyd med at de bare lå under med ett mål til pause. Elverum, som overraskende nok ligger sist på tabellen, var mye mer aggressive og vant duellene i mesteparten av første omgang.

Vi aner at dette var tema i Groruds garedrobe i pausen, for etter hvilen snudde kampbildet totalt. Da var det Grorud som bestemte hendelsene, tok initiativene og presset hjemmelaget bakover.

Slapp med skrekken

Men for å bli ferdig med første omgang: Elverum tok ledelsen allerede etter seks minutter da Kristian Eriksen fikk skutt inne i feltet, ballen sneiet innom en Grorud-spiller som prøvde å klarere, og dermed var Groruds reservekeeper Mats Gulbrandsen Viken utmanøvrert. Lagets førstekeeper er på tur med U21-landslaget.

Elverum presset på og kunne økt ledelsen, men den farligste sjansen ble reddet på strek. Og rett før lagene gikk til pause fikk Erlend Eggen Persgård ballen på fire meters hold som han blåste over Grorud-målet.

Med andre ord: Grorud slapp med skrekken.

Og slo voldsomt tilbake.

Dømte straffe, men ombestemte seg

Utligningen kom på staffespark seks minutter etter pause. Straffen kom kanskje like overraskende på Grorud som på Elverum, men dommer dømte straffe mot keeper Emil Holst som han mente var for aggressiv i feltet på en corner. Det vanlige er at vi ser dommere gjerne freder keepere på egen målstrek.

Men Grorud fikk straffe og Henrik Bredeli satte den sikkert i mål.

Ny energi inn i Grorud og sju minutter senere kom det omtalte skuddet til Preben Mankowitz. Og kampen var snudd.

Grorud brukte kantene fint og otnyttet Elverums bakrom. Etter 64 minutters spill kom dommer Ali Al Hatam i fokus igjen.

For han dømte nytt straffespark til Grorud etter at han mente Thomas Elsebutangen ble felt i sitt gjennomløp.

Men assistentdommer tok affære og da ballen lå klar på straffemerket, ble avgjørelsen endret til hjørnespark.

Åpen tetkamp

Det var Elverum lettet over, men det endret ikke kampbildet mye. Elverum kom ikke til sjanser før rett før slutt da de sate inn en litt febrilsk sluttspurt.

Da burde Thomas Elsebutangen punktert kampen noen minutter tidligere da han rundet keeper, men fikk et litt for langt touch slik at vinkelen ble for brå og en forsvarer rakk tilbake og reddet skuddet som var på vei inn i åpent mål.

Men alle poengene ble med til Grorud. Åsane er ny tabelleder etter 5-0 over Oppsal lørdag, mens Kjelsås spilte uavgjort mot Fram søndag og måtte gi fra seg tabelledelsen. Åsane og Kjelsås topper med 19 poeng hver, mens Grorud har 18.

2. divisjon, avdeling 2 søndag:

Elverum - Grorud 1-2 (1-0)

Elverum stadion: 310 tilskuere.

Mål: 1-0 Kristian Eriksen (6), 1-1 Henrik Bredeli, straffe (51), 1-2 Preben Mankowitz (58).

Dommer: Ali Al Hatam, Skreia.

Gule kort: Emil Holst, Erlend Eggen Persgård, Elverum, Fabian Ness, Trace Murray, Grorud.