Klubben skifter navn midt i opprykkskampen

Nest-Sotra er med i kampen om opprykk til neste års eliteserie i fotball. Nå bytter klubben navn.

På egne nettsider bekrefter klubben at Norges Fotballforbund (NFF) har godkjent søknaden om navnebyttet. Fra neste sesong skal klubben som spiller sine hjemmekamper på Ågotnes stadion, hete Øygarden.

Fotballklubben Nest-Sotra forsvinner samtidig ikke fra kartet som følge av navnebyttet. Rent formelt endrer Nest-Sotra navn til Øygarden, mens Øygarden endrer navn til Nest-Sotra.

I praksis betyr det at Nest-Sotras plass i 1.- divisjon overføres til nysatsingen Øygarden. Det understreker også NFF på sin Twitter-konto.

«Lisensen til Nest-Sotra overføres ikke til annen klubb. Nest-Sotra bytter navn til Øygarden FK. Alle forhold som har med klubblisens vil fortsette som nå når klubben heter Nest-Sotra, men under nytt navn», skriver forbundet.

Nest-Sotra har en god sesong bak seg i 1.- divisjon. Med to serieomganger igjen å spille ligger klubben an til å skulle kvalifisering om opprykk til eliteserien.

Det siste er et mål, om enn ikke denne sesongen.

«Øygarden FK skal samarbeide med alle fotballklubbene i nye Øygarden kommune. Visjonen er å skape eliteserie- og landslagsspillere fra vår region. De "hårete" ambisjonene er på sikt å rykke opp til Eliteserien», heter det fra klubben.