Sport

Klopp demper Liverpool-fansens van Dijk-håp: – Fortsatt en lang vei igjen

Liverpool-manager Jürgen Klopp er glad for å se Virgil van Dijk i framgang etter kneskaden. Samtidig har han ingen illusjoner om et snarlig comeback.

– Jeg har ingen problemer med å snakke om Virgil van Dijk. Det er bra (å se framskritt), men det er fortsatt en lang vei igjen. Det er en sånn type skade, sier Klopp i forkant av mandagens bortekamp mot Southampton.

I oktober ødela van Dijk fremre korsbånd i høyrekneet. Det skjedde da nederlenderen ble taklet røft av Everton-keeper Jordan Pickford i byderbyet på Goodison Park.

Stopperstjernen måtte gjennom en operasjon, og de fleste eksperter antok at han kom til å miste resten av sesongen.

Tidligere i uken la van Dijk ut en video av seg selv på Instagram. Der kunne man se ham trene på en spinningsykkel. Reaksjonene viste stor glede og optimisme fra Liverpool-fansen.

Da videoklippet ble et tema på fredagens pressemøte med Klopp, jekket tyskeren kraftig ned alle forhåpninger om at Liverpool får van Dijk tilbake på rekordtid.

– Jeg blir glad når jeg ser slike videoer. Det viser at han har framgang, men det vil fortsatt ta lang tid. Det er sånn det er. Jeg vil gjerne si noe annet, men det er dessverre fakta, sa han, ifølge Sky Sports.

Liverpool har denne sesongen hatt mye skadetrøbbel i midtforsvaret. For tiden må Klopp også greie seg uten Joel Matip og Joe Gomez, men midtbanestjernen Fabinho har over tid vært en svært stødig stoppervikar.

Etter 16 runder topper Liverpool tabellen foran Manchester United på bedre målforskjell. Begge står med 33 poeng.

Les også: Slo Aston Villa – nå har United flest seire i Premier League

Mer fra Dagsavisen