Annonse
Johannes Høstflot Klæbo vant foran Martin Johnsrud Sundby (t.v.) og Hans Christer Hollund på 30 km.

Klæbo: - Skremmende hvis Martin ikke er i form

Johannes Høsflot Klæbo hang seg på og nedkjempet Martin Johnsrud Sundby i spurten. Kommende helg går han bare sprint.

Annonse
Sport

Av Egil Sæther

LILLEHAMMER: Klæbo hentet inn Sundby på tampen i søndagens skiathlon. Han falt utslitt over mållinjen etter et seriøst forsøk fra Sundby på å hindre at den unge trønderen skulle ta sin femte sin femte verdenscupseier på rad.

Det gikk ikke.

– Martin sier at han har litt igjen på formen, og da er jeg skremt hvor fort det kommer til å gå da, nærmest sukket Klæbo over tanken på tempoet som blir satt opp senere med en Sundby i enda sterkere form.

For rykket til Sundby søndag var nærmest perfekt det.

– Det som Martin gjør er knallsterkt. Han klarte å få en luke til både Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger. Han gjør alt riktig. I fjor hadde det holdt, men i år er det litt for lite. Det blir interessant å se kampen videre mellom Martin og Johannes som er de to store løperne akkurat nå, sa landslagstrener Tor Arne Hetland.

Imponerende

Klæbo virker utilnærmelig for tiden, og selv om han sier at han var sliten og stiv i den siste langbakken da det så ut som løpet var kjørt, bet han seg fast i ryggen på Holund og kom seg helskinnet over den siste kulen.

Dermed var grunnlaget lagt for nok en seier.

– Da fikk jeg den hvilen jeg trengte nedover., og det var bare å gi full gys i den siste bakken.

– Hvordan er selvtilliten din på et oppløp om dagen?

– Når det kommer et oppløp og man kjenner seg pigg, så føler man at det er gode sjanser. Men man er stiv og man skal klare å treffe likevel. For min del handlet det om å holde fokus på arbeidsoppgaver om jeg skulle klare å vinne, og det klarte jeg heldigvis, sa Klæbo.

De nevnte arbeidsoppgavene handlet om å holde frekvensen oppe og treffe med skyvene.

Kun sprint i Davos

Klæbo dro hjem til Trondheim etter søndagens løp. Han drar ned til Davos rett i forkant av kommende helg. Der går han lørdagens sprint. Søndagens 15-kilometer står verdenscuplederen over.

– Jeg er glad at jeg ikke går 15-kilometeren i fri teknikk på mellomhøyde. Jeg tror at sprinten blir mer enn nok og komme seg hjem, så får man ta en vurdering sammen med Arild (Monsen) og morfar (Kåre Høsflot) på hva vi skal gå før jul og eventuelt i mellomjula.

– Jeg drar rett ned, bor lavt og går én konkurranse. Så reiser jeg mest sannsynlig hjem igjen, og så får vi se om jeg reiser ned til Toblach eller om jeg tar en litt tidligere juleferie, sa Klæbo. (NTB)

Annonse