Sport

Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen

Johannes Høsflot Klæbo utmanøvrerte Aleksandr Bolsjunov før oppløpet og vant jaktstarten i Québec. Det ga han samtidig en ny sammenlagtseier i verdenscupen.

Klæbo gikk ut 52 sekunder foran russeren, men ble hentet inn av ham og hjemmehåpet Alex Harvey omtrent halvveis ut på søndagens 15 kilometer lange jaktstart i fri teknikk.

Trioen skulle til slutt gjøre opp om seieren i Québec, og da var regnestykket om sammenlagtseieren i verdenscupen enkelt: Den første av Klæbo og Bolsjunov i mål ville sikret seg sammenlagtkula og seier i den canadiske minitouren.

Løperne fulgte hverandre som skygger, men i den siste bakken var Klæbo i en klasse for seg og rykket ifra konkurrentene. 22-åringen sikret med det seieren i løpet og forsvarte forrige sesongs sammenlagtseier i verdenscupen.

Harvey slo Bolsjunov i spurten og ble nummer to i det som var canadierens siste renn på toppnivå. 30-åringen var raskest på selve etappen.

Slapp dem innpå

Tross et forsprang på et snaut minutt valgte trønderen å slippe Harvey og Bolsjunov innpå seg med vilje. Det skulle vise seg å være et genitrekk.

– Jeg hørte dem gikk fort bak. Det var mye vind ute, så jeg var lite gira på å gå alene, så jeg var veldig glad da dem kom opp. Jeg synes ikke farten var så altfor stor, så da fikk jeg det som jeg ville og hadde masse krefter på slutten, sa Klæbo til NRK etter triumfen.

Trønderen la ikke skjul på at han ikke følte seg like pigg som da han vant lørdagens fellesstart.

– Jeg kjenner at jeg er sliten. Det begynner å tære på nå, og jeg tror jeg tok ut vel mye i går. I går hadde jeg en kjempedag, og i dag var jeg ikke like pigg.

I tillegg til sine to sammenlagttriumfer står Klæbo nå med totalt 27 enkeltseirer i verden

Iversen på 5.-plass

Et drøyt minutt bak palltrioen fulgte fem nordmenn i et sjumannsfelt. Francesco De Fabiani var derimot sterkest i feltet og sikret 4.-plassen like foran Emil Iversen og Federico Pellegrino.

Simen Hegstad Krüger ble nummer sju, mens Didrik Tønseth, Sindre Bjørnestad Skar og Sjur Røthe fulgte på plassene bak. Hans Christer Holund endte på 14.-plass.

Eirik Brandsdal ble Norges dårligste på 21.-plass av 72 startende.

Klæbo vant verdenscupen sammenlagt 42 poeng foran Bolsjunov. Sjur Røthe ble nummer tre i sammendraget 601 poeng bak lagkameraten. (NTB)

Mer fra Dagsavisen