Klæbo bremset for å spare seg til lagsprinten

Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen stoppet opp i skiathlon da muligheten til medalje var borte. Søndagens lagsprint var viktigere.

SEEFELD: Iversen og Klæbo hanglet inn over fire og et halvt minutt bak vinneren Sjur Røthe til en 31.- og 30.-plass.

Klæbo går ankeretappen i lagsprinten og mener at han skal være fullt ut restituert til søndag morgen når kvalifiseringen til lagsprinten starter.

– Det koster å gå tre mil, men jeg skjønte på de siste 11 kilometerne at det ikke ville bli medalje. I mesterskap er det pallen som teller, og da skjønte jeg at jeg måte begynne å tenke på det som skjer i morgen. Det var bare å snu om i hodet, sa Klæbo.

Lørdag kveld er det restitusjonsøkt på planen.

– Vi krysser fingrer for at det blir en god dag i morgen, sa Klæbo.

Når føret ble som det ble under tremila, var ikke Klæbo god nok til å holde tritt med teten.

– Jeg hadde ikke noe her å gjøre på et så tungt føre. Dette passet meg ikke optimalt, og tremila ble lengre enn på faste forhold.

Det gikk ikke etter planen for 22-åringen.

– Dette var tungt og ikke helt som jeg hadde håpet. Det ble gått veldig hardt på klassiskdelen, og det sprakk opp på den siste runden. Det er kjipt for egen del, men vi skal være glad for det Sjur (Røthe) og Martin (Johnsrud Sundby) presterte. Det er veldig fortjent at Sjur fikk det gullet, sa Klæbo som også måtte slippe feltet i tilsvarende renn under OL i fjor.