Klassescoringer senket Vålerenga

Rosenborg var klart best og vant fortjent da de slo Vålerenga 2-1 på Ullevaal lørdag. Pål André Helland ble helten med to utsøkte scoringer.

Bilde 1 av 5

Av Egil Sæther

Vingen la inn en sterk søknad for å starte for landslaget da han ble matchvinner mot Vålerenga.

To ganger var han alene med keeper, og begge gangene vippet han ballen iskaldt i mål.

– Helt utrolig. Vi fyller Ullevaal og slår Vålerenga i en toppkamp, og det er veldig deilig, sa Helland til C More like etter kampen.

Deshorn Brown reduserte for vertene, men til tross for litt VIF-press mot slutten var det en svært fortjent seier.

– De vant fortjent. De var best fram til det sto 2-1. Vi får ikke i gang spillet, og ga bort ballen hele tiden, sa VIF-trener Kjetil Rekdal.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var, med god grunn, en meget fornøyd mann etter kampen.

– Det var utrolig bra. Vi gjennomfører en strålende bortekamp. Vi blir litt lave på 2-1, men skaper mye på overgang og bør score flere, sa han.

To raske mål

I de første 45 minuttene var det total RBK-dominans på Ullevaal. Vålerenga ble presset tilbake på banen og hjemmelaget var heldige som slapp unna baklengs.

Mye handlet om Helland i lørdagens kamp, og etter snaue kvarteret presenterte den ferske landslagsspilleren seg med et frispark det luktet svidd av.

Vingen smalt til fra distanse, men i stedet for å sitte limt i krysset traff ballen stolpen.

Ikke lenge etter hadde Vålerenga sin eneste gode sjanse i første omgang, men Sivert Heltne Nilsen klarte ikke å styre headingen mot mål etter en dødball.

Resten av omgangen tilhørte Rosenborg, og både Stefan Strandberg og Mike Jensen var nær ved å score.

I de første minuttene etter pause løftet Vålerenga seg, men tre magiske minutter ga Rosenborg lønn for strevet.

Først ble Helland spilt alene gjennom av Ole Kristian Selnæs, og kometen vippet ballen vakkert over Michael Langer. Keeperen gikk riktignok ned for tidlig, men det var uansett skyhøy klasse over avslutningen.

Bortefansen hadde knapt rukket å sette seg før det sto 2-0.

Assistkonge Mike Jensen sendte en nydelig stikker til Helland, som igjen vippet ballen over en utrusende Langer.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Ga VIF håp

Etter 2-0-målet kunne serielederen scoret to til, men Langer reddet Kjetil Rekdals menn.

I stedet klarte Vålerenga å sette inn en ufortjent redusering.

Et frispark fra venstre fant innbytter Brown, og jamaicaneren stanget ballen i mål.

Reduseringen ga Vålerenga nytt håp, og laget hadde sin beste periode etter målet. Rosenborg ble litt mer urytmiske etter Browns mål, og mot slutten var det faktisk nær ved at det kunne blitt poengdeling.

Rosenborg var også svært heldige som slapp å få straffe mot på slutten da Rasmus Lindkvist ble stemplet i skuddøyeblikket.

– Er ikke det straffe, vet jeg ikke hva som er det, sa Lindkvist etterpå.

Likevel, det ble tre svært fortjente poeng til serielederen. Stabæk møter Bodø/Glimt søndag, og med tap der vil trønderne ha et seks poengs forsprang i toppen.

VIF er nummer tre, à poeng med Stabæk. Regjerende mester Molde er no poeng bak etter fredagens overraskende tap for Tromsø. (NTB)

Eliteserien fotball menn, 12. runde:

Vålerenga – Rosenborg 1-2 (0-0)

Ullevaal stadion: 20.958 tilskuere.

Mål: 0-1 Pål André Helland (50), 0-2 Helland (54), 1-2 Deshorn Brown (66).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue. Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Elias Mar Omarsson, Vålerenga, Pål André Helland, Rosenborg.

Vålerenga (4-2-3-1): Michael Langer – Ivan Näsberg, Kjetil Wæhler, Jonatan Tollås Nation, Niklas Gunnarsson – Christian Grindheim, Sivert Heltne Nilsen (Herman Stengel fra 63.) – Rasmus Lindkvist, Ghayas Zahid (Elias Mar Omarsson fra 70.), Daniel Fredheim Holm – Daniel Braaten (Deshorn Brown fra 60.).

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Mikael Dorsin (Jørgen Skjelvik fra 60.), Stefan Strandberg, Holmar Örn Eyjolfsson, Jonas Svensson – Fredrik Midtsjø (Liam Henderson fra 83.), Ole Selnæs, Mike Jensen – Tobias Mikkelsen, Alexander Søderlund, Pål André Helland (Riku Riski fra 90.).