Sport

Klare for en ny gullalder

Etter mange år i eksil på Furuset, gleder VIFs Villiam Strøm seg til å være på plass i Norges beste hockeyarena. Og med det håper han at Vålerenga på ny kan ta over hegemoniet som Norges beste hockeylag.

JORDAL (Dagsavisen): Lørdag braker det løs med en ny sesong av det som nå heter Fjordkraft-ligaen, og endelig kan Vålerenga spille sine hjemmekamper der de hører hjemme.

– Det er helt fantastisk å endelig være hjemme igjen her på Jordal. Vi føler oss privilegerte som får lov til å ta over en hall til snart en milliard kroner. Det er ikke alle norske hockeyspillere som får oppleve det, så det å kunne flytte tilbake igjen til Jordal, og inn i en spektakulær ny arena som dette betyr alt, sier Villiam Strøm til Dagsavisen.

Les også: Dette er Dagsavisens tabelltips før Eliteseriestarten (+)

– Hakket over DNB Arena

Backen spilte én sesong for Oilers i DNB Arena, og mener at nye Jordal er klar for å ta over tronen.

– Jeg vil si at denne hallen og DNB Arena er i samme sjiktet, og akkurat per dags dato er det bare to haller som kan kalles arenaer i Norge. DNB er utrolig fin og har vært en hall alle har sett opp til, så jeg er glad for at vi har fått oss en hall her i Oslo som kanskje er hakket bedre enn de har i Stavanger, sier han og fortsetter:

– Etter at de har skrytt av sin arena i mange år, er det kanskje vår tur til å slenge litt med leppa og be dem om å finne fram sjekkheftet igjen for å ruste opp den gamle hallen sin der borte, sier Strøm og ler.

Les også: MS ønsker å gi VIF kamp på tabellen (+)

– Et løft for norsk hockey

I over ti år har han og alle andre hockeyspillere reist over til Stavanger for å spille i DNB Arena, og nå som Jordal endelig står klar tror han den nye Amfi’n kan få spillerne til å føle det samme som i DNB Arena.

– Jeg kan relatere det til da jeg spilte for Lillehammer og Lørenskog. Det å skulle spille mot Oilers var nesten som å dra til en NHL-klubb. Først fløy du over til Stavanger og sov på et fint hotell rett ved hallen, før du så skulle spille i den klart beste arenaen i landet. Ikke bare er hallen bra, men servicen er på topp og alt annet var på et mye høyere nivå enn du var vant med, sier Strøm.

Backen mener utviklingen av flere lignende haller vil gi et utrolig løft for norsk hockey.

– Vi er heldige som får så mange fine haller her i Norge. Den i Stavanger har vært best i mange år, men nå har vi fått den her på Jordal som også er sinnssykt bra. I tillegg står Askerhallen for tur, og med planene de har i Stjernen blir det her veldig bra, sier han.

Les også: Lars Haugen og Mats Trygg mister trolig serieåpninga mot Vålerenga (+)

Endelig hjemme

Som mediesjef Espen Knutsen poengterer hjelper fasiliteter bare så mye.

– Fasilitetene er selvsagt veldig bra, og vi får motivasjon av det, men samtidig trenger du å ha et bra lag for å kjempe i toppen. Det hjelper ikke bare med en ny ishall, sier han.

Shampo er naturlig nok strålende fornøyd med nye Jordal, selv om han den neste måneden må ta til takke med å sitte i brakkene ved siden av.

– Nå får vi endelig en hjemmebane igjen. Det har vi ikke hatt på noen år, føler vi. Og så fint som det er blitt her, er det klart at det gir en stor motivasjon. I tillegg skal det bli bra å slippe all transport fram og tilbake med bager og utstyr til Furuset. Det gjorde at vi følte at vi spilte 45 bortekamper per sesong, forteller Knutsen.

Les også: Manglerud Stars nye daglige leder går for sjetteplass (+)

Må vente på publikum

Begge skulle helst sett at de kunne fylt opp sin nye storstue til neste ukes åpningskamp, men sånn blir det ikke.

– Vi er selvsagt skuffet over at vi ikke får slippe inn alle som ønsker å komme for å se oss i den nye hallen vår. Vi hadde regnet med 5.500 supportere, fullt hus og stormende jubel i den første kampen, sier han.

Det kan gjøre at hjemmebanefordelen ikke blir like stor, men både Knutsen og Strøm tror Vålerenga kommer til å bite fra seg uansett.

– Vi ønsker å være med helt der oppe og kjempe i toppen. Oilers er naturlig nok favoritter, men både vi og Storhamar tror jeg kommer til å være med der oppe. Så blir det interessant å se hva Frisk og MS kan gjøre. De har en del plasser å fylle opp, så det er vanskelig å spå tabellen før alle lagene har fylt opp utlendingskvotene sine, sier Knutsen.

Les også: Grüner har keeperduoen klar, men søker én til (+)

Tror på bronse – går for gull

Han har likevel en spådom for sitt eget lag før årets sesong:

– Med så mange og lange skadeavbrekk som vi hadde i fjor, var det veldig sterkt at vi tok bronsen i fjor. I år ser vi sterkere og bredere ut, så jeg tror absolutt at bronse er realistisk denne sesongen også, sier han.

Villiam Strøm mener det ikke er noen grunn til at Vålerenga ikke skal sikte høyere opp.

– Jeg synes det ser bra ut før sesongstart. Vi har trent steinhardt som vanlig med Roy (Johansen), og vi har fått inn en del forsterkninger som Sondre Olden. Daniel Sørvik får en full sesong, Axel Eidstedt er tilbake og nå fikk vi også inn Wade Murphy fra Narvik her på tampen. Defensivt synes jeg vi har sett bra ut i mange år, men nå kan vi kanskje også kneppe opp enda et hakk offensivt, sier Strøm og fortsetter:

– Vi har gjort det bra på Furuset de årene vi har vært der, men når vi har fått denne hallen her å spille i må vi kanskje ta enda et steg oppover på tabellen. Vi er klare for å gå inn i en ny gullalder i Vålerenga, avslutter Strøm.

Les også: Oilers-spiller Robin Haglund Mathisen forsterker Manglerud Star (+)

Mer fra Dagsavisen