Klar seier til kvinnene i stafetten

Johaug rykket fra på tredje etappe.

Weng på ankertappen gikk ut med en formidabel ledelse etter at Johaug hadde skapt et solid forsprang ned til konkurrentene på tredjeetappen. Johaug leverte stafettpinnen videre til lagvenninnen med en luke på hele 48,9 sekunder.

Det var mer enn nok til at Weng holdt unna til konkurrentene og sikret norsk seier foran USA og Sverige.

– Jeg hadde en kjempedag, jeg ble nesten bedre etter gårsdagen. Jeg kunne bare gå på selv om jeg fikk syra, så jeg er kjempefornøyd, sa Therese Johaug til NRK etter tredjeetappen.

Med på laget var Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk henholdsvis første og andreetappe i klassisk.

Falla kjørte jevnt i front og ga Norge er godt utgangspunkt på førsteetappen i klassisk. Inn til veksling og i tøffe snøforhold i Lillehammer, overtok Jacobsen stafettpinnen foran Finland og Sverige.

I stor fart var det Russland, Sverige, Finland og Norge som vekslet på å ligge i front i store deler av den andreetappen. Rett før veksling fikk imidlertid Kerttu Niskanen for Finland noen meter ned til Jacobsen, som sendte Johaug ut 6,8 sekunder bak finnene.

På tredjeetappen viste Johaug klasseforskjell og innhentet finnene allerede i første motbakke. I kjent stil fortsatte verdenscuplederen å øke forspranget ned til konkurrentene. Til veksling hadde Johaug smadret konkurrentene og ga Weng et forsprang på 48, 9 sekunder ned til Sverige og USA. (NTB)