Nesten like vanskelig å holde styr på premier og utstyr som å vinne lørdagens verdenscuprenn for Martin Johnsrud Sundby. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

Klar seier for Sundby i Finland

Martin Johnsrud Sundby var i en klasse for seg og vant lørdagens 10-kilometer fristil i finske Ruka. Petter Northug var sjanseløs og endte langt bak.

 

Sundby ledet gjennom hele rennet, og gikk i mål drøye elleve sekunder foran canadiske Alex Harvey. Sveitsiske Dario Cologna ble nummer tre, fire tideler bak ham igjen.

– Løpet var beintøft, jeg måtte virkelig ned i kjelleren. Løypa virker enkel, men i dag kunne jeg ikke slappe av i tre sekunder og måtte kjempe for å holde meg på beina. Det var noe tøffere enn hva jeg så for meg, sa Sundby til NRK etter at seieren var sikret.

Anders Gløersen viste igjen at han er en meget god distanseløper. Den tidligere spesialsprinteren kom på 4.-plass, drøye to sekunder fra en plass på pallen.

LES OGSÅ: Johaug har knekket koden

Northug slet

Finn Hågen Krogh og Didrik Tønseth leverte også gode renn. De ble henholdsvis nummer seks og ti.

Northug hadde på forhånd varslet at han ventet å få det tøft, og superstjernen hadde ingen mulighet til å henge med de beste.

Han gikk i mål nesten 40 sekunder bak Sundby. Han endte på 16.-plass.

Sundby vil ha rundt 25 sekunders forsprang til de nærmeste konkurrentene på søndagens jaktstart over 15 kilometer.

– De kommer til å gå tøft, og jeg kommer til å være avhengig av en god kropp. Magefølelsen sier jeg har gode muligheter, sa Sundby om sjansen til å vinne minitouren i Finland. (NTB)