Sport

Klar OL-favoritt

Maren Lundby seiler opp som et norsk gullkort i OL.

Bilde 1 av 2

For akkurat nå er hun verdens beste kvinnelige skihopper og har skapt en stabilitet ingen norsk kvinne har oppnådd før henne i denne sporten.

Fjerde sesongseier

Hun vant sitt tredje verdenscuprenn på rad natt til i går, norsk tid i den gamle OL-byen fra 1972, Sapporo. Det var hennes fjerde seier denne sesongen.

Og hun leder også verdenscupen klart.

I et land der kvinnelig hoppsport får veldig fokus, er hun nå en betydelig stjerne.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Justerte tilløpet

– Jeg er veldig fornøyd. To gode hopp. Jeg vant også dagen før, men gjorde likevel noen tekniske endringer. Jeg var mindre aggressiv i ovarennet. Det var tøft mentalt, men jeg er glad det fungerte, sa Lundby til FIS (det internasjonale skiforbundet) etter rennet.

Aldri har hun opplevd lignende stabilitet som nå.

I fjor ledet hun VM-rennet i Lahti, men sprakk i annen omgang.

Les om VM-rennet: Tatt av presset

Kun en OL-sjanse

I motsetning til gutta får jentene bare en sjanse i OL-bakkene i Pyeongchang. Mandag 12. februar klokka 13.50 (norsk tid) går OL-rennet i Sør-Korea.

Hun dro til med hele 98,5 meter i finaleomgangen og det endte med ren utklassing foran hjemmehåpet Sara Takanashi. 20,2 poeng var poengdifferansen. Hun var siste kvinne ut fra toppen ettersom hun ledet rennet etter 1. omgang.

– Jeg må bare jobbe tålmodig videre og ta vare på denne gode følelsen, sier Lundby, som vet hun kan skrive norsk hopphistorie i Sør-Korea.

Måtte vente

Fokuset var stort på Sara Takanashi fordi hun er bare én seier unna å bli tidenes mestvinnende hopper, uansett kjønn. Til nå har hun 53 verdenscupseirer.

Anna Odine Strøm kom på 15.-plass etter å ha hoppet 79 meter i finaleomgangen. Silje Opseth var like bak og endte på 17.-plass.

Neste renn i verdenscupen går i den japanske byen Zao. Så begynner OL-finpussen.

Mer fra Dagsavisen