Fotball

Klaesson var ønsket av Leeds United: – Det er stort

Den tradisjonsrike klubben hadde Vålerengas ferske førstekeeper på ønskelisten før han skrev under på en ny avtale med VIF.

Dagsavisen vet at den tidligere fotballstorheten, som har slitt etter nedrykket fra Premier League i 2003/2004-sesongen, viste sterk interesse for å hente Klaesson (19) i månedene før han forlenget sin avtale med Vålerenga i april. Leeds topper for øvrig mesterskapsserien (nivået under Premier League) i England.

Nå bekrefter både Klaesson, som nylig forlenget avtalen med VIF ut 2022, og VIF at Leeds var på ballen. 19-åringen er klar på at det er inspirerende med slik interesse.

– Det er hyggelig at det var interesse fra Leeds. Det er jo en stor klubb i England. Det er selvfølgelig stort at en sånn klubb følger med, og mange spillere har vel en drøm om å spille i engelsk fotball, sier Klaesson til Dagsavisen.

Les Dagsavisens intervju med Klaesson i Marbella i vinter: Vålerenga er Klaessons førstevalg (DA+)

Drømmer om de største ligaene

– Men nå har jeg kontrakt med Vålerenga i to år til. Målet er først og fremst å bli så god som jeg kan bli her, fortsetter han.

– Var det slik at du ønsket å få førstekeepererfaring i Norge først, før du eventuelt så mot utlandet?

– Vålerenga har alltid vært min klubb, helt siden jeg var fire-fem år gammel. Det er alltid stort å spille for VIF. Jeg tenker det er bra for meg å få erfaring i norsk fotball nå. Det er mye å bygge videre på her i VIF.  Så er drømmen på sikt, som hos de fleste andre, å spille i en av de fem største ligaene i verden, svarer Klaesson.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i VIF bekrefter også at det har vært samtaler med Leeds om burvokteren.

– Leeds kom med en konkret henvendelse på hva som var planene våre med Kristoffer. De første samtalene med dem var vel på høsten i fjor, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Les også: Matchvinnerens skulder var helt fin da matchen mot Sarpsborg ble blåst i gang. Det varte ikke lenge (DA+)

– Vi hadde ikke lyst til å selge

– Hva sa dere til Leeds?

– Vi sa jo det du ser nå. At dette er en spiller vi ikke hadde lyst til å selge. Vi hadde tro på at han kunne bli førstekeeper i Vålerenga ganske raskt. Og det er han jo for øyeblikket. Det hadde Leeds forståelse for. Dialogen med dem var veldig bra, svarer sportssjefen.

– Følger de fortsatt nøye med på Klaessons utvikling?

– Det vet jeg ikke, men det vil overraske meg om Leeds – og mange andre klubber – ikke gjør det. Vi mener han har potensial til å bli en utrolig god keeper. Og mange med mer kompetanse på keepere enn meg mener han er et av landets aller største keepertalenter. For vår del er målet med Kristoffer at han kan være med på å vinne noe her i Vålerenga, for så å kunne reise videre etter det, sier Ingebrigtsen.

Han påpeker at unge spillere som får spilletid rundt om i Europa, raskt tiltrekker seg interesse fra storfiskene.

– Veldig mange av de større klubbene holder tidlig et øye med unge spillere som får mye spilletid på et bra nivå. I VIF får vi stadig henvendelser fra klubber som følger med på spillerne våre og vil høre om framtidsplanene vi har for dem, sier Vålerengas sportssjef.

Mer fra Dagsavisen