Sport

Klaesson er talentfull – men er han stabil nok?

KOMMENTAR: VIFs sisteskanse regnes som Norges største keepertalent, men han gjør stadig flere feil. Er det på tide å gi Kjetil Haug sjansen?

Det er liten tvil om at Vålerenga har to av Eliteseriens største keepertalenter i troppen. Både Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug er to unge burvoktere som høyst sannsynlig kommer til å spille i større ligaer i fremtiden. Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo har hele veien vært klar på at VIF skal ha en førstekeeper, og han skal satses på. For øyeblikket er det Kristoffer Klaesson.

Svakheten til Klaesson er at han ikke går én kamp uten en uheldig involvering. Det fikk vi se eksempel på i går mot Molde. 19-åringen spilte ballen rett på brystkassa til MFK-spiss Ohi Omoijuanfo like utafor 16-meteren, og ga mer eller mindre 1-0 målet i gave til hjemmelaget. Så skal det nevnes at han hadde en enorm redning rett før dette målet også, og at Molde var klare favoritter i denne kampen fra start. Kampen ble ikke nødvendigvis tapt på grunn av Klaesson.

Tilbake til poenget, da. Sånne feil gjør Klaesson hver kamp, men det er ikke alltid det resulterer i mål imot. Noen ganger er han heldig, eller blir reddet av lagkamerater. Slik som mot Kristiansund, i en situasjon med Johan Lædre Bjørdal. Det skjer for ofte. Mange har kanskje glemt VIFs første tap for sesongen borte mot Odd, men også da var Klaesson meget uheldig. Da kom to av målene til Odd etter tabber av 19-åringen, og det var to forskjellige type tabber. Den ene et feilvurdert innlegg, det andre et skudd han burde holdt.

I tillegg til dårlige involveringer, ble keeperen utvist borte mot Mjøndalen. Mannen som kom inn i Vålerengas bur sto en fantastisk kamp, og ble helten da VIF dro med seg alle tre poengene hjem til Oslo. Kjetil Haug fremsto som en trygg keeper, og ikke minst viste han klasse på flere av redningene da Mjøndalen jaktet utligning. Klaesson måtte jo da stå over neste kamp mot Haugesund, og Haug sto en god kamp igjen og holdt nullen da også. Ikke ble han testet voldsomt mot FKH, men han sto feilfritt.

Kristoffer Klaesson er bare 19 år gammel, og ja, han skal få tid til å bli bedre. Men akkurat nå koster han VIF flere baklengsmål, så kanskje det er på tide å gi Kjetil Haug muligheten? Haug er bare to år eldre, og fortsatt et stort talent han også. Han virker som et tryggere alternativ for Vålerengas del akkurat nå. Adam Larsen Kwarasey er ute av bildet og er uaktuell i Fagermos regime om å satse på unggutta.

Mer fra Dagsavisen