Sport

Kjønø vil ha inn fire spillere

Serieleder Grorud mister flere spillere før høstsesongen i 2. divisjon, deriblant lagets toppscorer. Trener Eirik Kjønø bruker mye tid og energi på å få inn kvartetten han ønsker seg.

Før sommeren bekreftet Kjønø til Dagsavisen at Arne Holter (skal studere i Trondheim) og Henrik Bredeli (college i USA) forlater Grorud i sommer. Nå røper treneren at en enda viktigere brikke forsvinner.

– Vi mister vår toppscorer, Oliver Edvardsen, til college i august. Han spiller to kamper til for oss før han drar, sier Kjønø til Dagsavisen.

Spillerne fikk beskjed om Edvardsen-exiten på mandagens trening – den første økten etter to uker med sommerferie og egentrening. Edvardsen (20) har satt inn seks mål så langt denne sesongen.

– Det er kjipt å miste Oliver. Han har bikket jevne kamper i vår favør. Dessuten var vi allerede på utkikk etter en angrepsspiller, så nå må vi i hvert fall ha inn en ny, sier Kjønø.

Saken fortsetter under bildet

###

Forsvinner: Angrepsspiller Oliver Edvardsen. Frode Englund/Grorud IL

Prøvespillere

– Samtidig er ingen spillere uerstattelig. Slik er fotballen, og slik er det av og til i Grorud. Gode spillere går videre. Og vi kommer fortsatt til å ha gode spillere igjen.

Og der noen spillere går ut, kommer nye inn.

– Denne uka kommer vi til å ha noen prøvespillere med oss. I tillegg kan det bli aktuelt å få noen inn på lån fra klubber på et høyere nivå, beretter Kjønø.

Han har en idé om hvor mange nye han vil ha inn.

– Optimalt sett ønsker jeg meg fire spillere inn før høstsesongen starter. En midtstopper, en midtbanespiller og to angrepsspillere. Så får vi se hvor realistisk det er, for det er vanskelig å finne virkelig gode spillere. Vi har ikke så mye penger å bruke, så vi må prioritere kvalitet. Det er det viktigste.

Les også: Kjønø mister viktige brikker (DA+)

Konkurranse

Grorud-treneren ønsker foreløpig ikke å kommentere navn, verken på prøvespillerne eller andre aktuelle.

– Det er mange om beinet i Oslo-området. Men det er snakk om spillere som enten flytter til Oslo for å studere, eller spillere som kommer tilbake fra college. Eventuelt også spillere som er aktuelle for låneopphold. Men selv med de nye utlånsreglene, er det krevende å låne spillere. Toppklubbene vil ofte holde på dem som «backup», i tilfelle skader. Men vi har én lånespiller vi vet vi kan få inn. Vi må se på hvilke andre som er aktuelle før vi tar en avgjørelse der, sier Grorud-treneren.

Bredeli og Holter har reist når første kamp etter ferien spilles, mot Odd 2 20. juli. Men Grorud fikk også to utvisninger i siste kamp i vårsesongen. I 2-1-seieren mot Florø ble både kaptein Faysal Ahmed og Glenn André Harviken vist i garderoben. I tillegg er Elias Hagen borte grunnet spill i G19-EM.

– Vi er fem spillere i manko mot Odd 2, sammenlignet med Florø-kampen. Det er kjipt, og gjør kanskje jobben med spillerlogistikk ekstra viktig. Men vi har gode spillere som kan komme inn, forsikrer Kjønø.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Opptatt av spillestil

Det er ikke lett å lokke til seg nye fjes, i kamp med andre lokale lag.

– Men jeg opplever at yngre spillere i Oslo og Norge er opptatt av spillestil, opptatt av at de kan få utvikle seg. Det kan de her. De ser måten vi spiller på, de ser at vi topper 2. divisjon. Tidligere har Grorud hatt et litt dårlig rykte, men det har vi brukt mye tid og krefter på å endre. Og tilbakemeldingene vi har fått fra spillere som har vært her, og som fortsatt er her, er at «dette er den beste spillergruppa vi har vært i». Spillere ønsker å være her, noe som gjør at vi ikke har hatt problemer med kontraktsforlengelser de siste årene.

Les også: Grorud økte tabelledelsen da Kjelsås avga poeng

Grorud har fire poeng ned til Åsane og Kjelsås i 2. divisjon, avdeling 2. Hvordan skal Grorud holde på forspranget i høst?

– Vi skal være best mulig innenfor de rammene vi har. Vi skal jobbe med oss selv, vi kan ikke begynne å se nedover på tabellen og være redd for å tape.

– Vi må skape enda flere store sjanser, for vi har ikke skapt nok av dem foreløpig. Vi må bli enda råere i angrepsfasen, tørre å variere spillet vårt mer. Dessuten må vi være enda råere på å gjenvinne ballen høyt i banen. I tillegg har vi slitt litt med innlegg imot. Det er mye vi kan forbedre i høst, sier Eirik Kjønø.

Mer fra Dagsavisen