Sport

Kjønø: – Vi er hakket bedre. Kampen: – Vi er trygge på vårt toppnivå

– Kjelsås er et godt lag, men vi er hakket bedre, sier Grorud-trener Eirik Kjønø. Lørdag møtes opprykkskandidatene på Grefsen stadion.

Bilde 1 av 2

Det meste kan avgjøres når Kjelsås og Grorud møtes lørdag. Kjelsås-trener Eivind Kampen har ikke gitt opp håpet om opprykk, selv om de tapte for Alta sist helg.

Vinner Grorud (44 poeng) er de langt på vei klar for OBOS-ligaen, men dersom Kjelsås (38 poeng) vinner, er de bare fire poeng bak serielederen med fire kamper igjen. I tillegg ligger både Åsane (38 poeng) og Fram (38 poeng) på skuddhold til å kunne tukte Grorud. Men det er kun om de gulkledde fra Oslo øst snubler og ødelegger for seg selv, for de kan avgjøre alt selv med seks poengs luke med fem kamper igjen.

– Er vi på vårt beste, så slår vi dem. Det har vi vist i hele år. Vi må være på vårt aller beste defensivt og offensivt, sier Eirik Kjønø til Dagsavisen.

Ekspert-tips

– Det blir en kamp som er morsom uansett hvor man befinner seg i sesongen. Det at vi nå befinner oss i en innspurt, og viktigheten av poengene er stor, gjør den ikke noe mindre interessant, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen.

Jørgen Tjærnås og Anders Rossvoll følger breddefotball tettere enn få andre i Norge. De har begge sett mye av de to lagene som møtes til dyst lørdag.

– Jeg mener at Grorud er et litt bedre lag enn Kjelsås i øyeblikket, men hjemmebanefordelen (Kjelsås kun tapt ett av ti oppgjør på Grefsen denne sesongen) utligner styrkeforholdet og oppgjøret er helt åpent i mine øyne, sier Rossvoll.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Spisskompetanse

De tankene deler Tjærnås.

– Det her blir en helt jevn kamp hvor enkeltprestasjoner eller dødballer fort blir avgjørende. Grorud har under Eirik Kjønø være ekstremt vanskelige å møte, og seierne er nesten utelukkende med ett mål. For Grorud er uavgjort et godt resultat slik tabellen er nå.

For det kunne blitt enormt spennende dersom Kjelsås hadde slått Alta borte søndag, men de tapte 1-2.

Kampen svarer følgende på spørsmål om hva som skjedde mot finnmarkingene:

Siste feilskjær

– Vi dominerer kampen, og skaper nok sjanser til å ta med oss alle poengene. Alta er effektive, og har mer kvalitet i begge boksene i denne kampen, sier Kampen, som mener de fortsatt kan rykke opp, men at feilskjærene nå er brukt opp:

– Vi har satt sammen veldig gode perioder tidligere i sesongen, og jeg ser masse positive ting i spillet vårt om dagen. Vi er trygge på at vårt toppnivå er godt nok til å hanskes med hvem som helst, og med fem kamper igjen kommer vi ikke til å spare på noe.

Både Rossvoll og Tjærnås trekker frem Grorud-kaptein Faysal Ahmed som en nøkkelspiller i oppgjøret. Han hadde karantene mot Mjølner, men er tilbake til helgen.

– Jeg er svak for Grorud-kaptein Faysal Ahmed. Drivende god midtbanespiller som er der vanskelig å stoppe med lovlige midler når han har dagen. Han har riktignok et solid temperament og har pådratt seg seks gule og ett rødt kort denne sesongen. Å få han ut av kampen er nok en av punktene alle motstandernes trenere har på blokka foran møtene med Grorud, sier Rossvoll.

Tjærnås har følgende å si om Ahmed, som har 13 A-landskamper for Norge i futsal:

– For Grorud er kaptein Faysal Ahmed både artist, leder og den som kan slå de forløsende pasningene, sier han, og trekker frem flere andre:

– Stortalentet Elias Hagen har mye av det samme. Thierry Dabove har vært effektiv siden han kom i sommer, og sammen med Stabæk-utlånte Oscar Aga en mulig matchvinner.

Saken fortsetter under bildet.

Kjelsås-trener Eivind Kampen sier laget hans ikke har råd til flere feilskjær.

Kjelsås-trener Eivind Kampen sier laget hans ikke har råd til flere feilskjær. Foto: Malin Hamilton

Kjelsås-spisser må slå til

For Kjelsås må Akinbola Akinyemi levere varene sammen med fjorårets storscorer Walid Idrissi, dersom de blåkledde skal ha en sjanse mot Grorud. Han har flere sesonger bak seg i OBOS-ligaen.

– Skal Kjelsås vinne dette er de avhengig av at Akinbola Akinyemi har dagen. Kom tilbake til blåtrøyene foran sesongen etter tre år i OBOS-ligaen. Veldig god når han kommer i fart i mellomrommet. Grorud skal være forsiktige med å gi bort for mange overganger der Akinyemi har regien, sier Rossvoll.

Da lagene møttes på Grorud i starten av juni endte det 1-1. Thomas Elsebutangen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 48 minutter, før nevnte Akinyemi utlignet til 1-1 kvarteret før slutt.

Tjærnås mener det er en klar favoritt i oppgjøret, som spilles på Kjelsås sin hjemmebane.

– Grorud er klar favoritt nå, men føler nok at det er langt fram ennå. Åsane har potensial til å avslutte med fem strake seirer og gi dem kamp helt inn. Kjelsås møter alle tre lagene foran seg på slutten og kan avgjøre sin egen skjebne. Og kanskje kan Fram holde liv i eget håp til de møter Grorud i siste runde?

Kampen har en klar oppfordring til Oslo-folket som er glad i breddefotball før høstferien:

– Jeg håper folk utsetter høstferien litt, og at vi kan få en fin ramme rundt kampen, avslutter Kjelsås-treneren.

Helgens 22. serierunde spilles slik:

LØRDAG: 14.00: Åsane - Bærum, 16.00: Florø - Alta, Kjelsås - Grorud, Sotra - Oppsal.

SØNDAG: 15.00: Mjølner - Asker, 16.00: Elverum - Fram.

MANDAG: 14.00: Odd2 - Senja.

Tabellen:

Grorud 21 13 5 3 38 - 22 44
Åsane 21 11 5 5 51 - 28 38
Fram 21 11 5 5 45 - 25 38
Kjelsås 21 10 7 4 40 - 25 37
Alta 21 10 4 7 34 - 33 34
Asker 22 8 7 7 27 - 28 31
Sotra 21 8 6 7 30 - 28 30
Bærum 21 7 7 7 35 - 40 28
Elverum 21 7 4 10 29 - 34 25
Florø 21 6 7 8 29 - 35 25
Odd 2.-lag 21 7 2 12 35 - 35 23
Mjølner 22 5 5 12 25 - 43 20
Senja 21 4 6 11 23 - 38 18
Oppsal 21 3 6 12 25 - 52 15

Mer fra Dagsavisen