Kjønø tvilte aldri på Grorud-seier: – Vi visste det egentlig helt fra gårsdagen

(Grorud - Ullensaker/Kisa 3-1). Oscar Aga valgte et nytt hjørne fra krittmerket, mens Leo Cornic scoret et fantastisk mål. På tampen sørget Magnus Lankhof Dahlby for å fullbyrde det som ble en festaften i Groruddalen.

Bilde 1 av 8

GRORUD ARCTIC MATCH:  (Dagsavisen): Etter to kamper uten seier fant Eirik Kjønøs gutter veien tilbake til vinnersporet hjemme mot Ullensaker/Kisa mandag kveld.

I en ganske sjanserik kamp var det Grorud som skapte de fleste, og de beste mulighetene. Mens Ull/Kisa hadde noen småfarlige kontringer.

Men at Grorud skulle vinne var trener Eirik Kjønø aldri i tvil om.

– Vi føler oss veldig komfortable egentlig hele veien. Jeg føler meg veldig trygg selv på 0-1 i pausen. Greit jeg er misfornøyd med prestasjonen, men jeg føler meg veldig trygg på seier. På 1-1 føler jeg meg trygg på 2-1. Vi visste det egentlig helt fra gårsdagen at vi kom til å vinne. Det er bunnsolid, sier han til Dagsavisen etter kampslutt.

– Irriterende

Men det var altså Ull/Kisa som skulle få det første målet. Etter en halvtime fikk Ole Kristian Langås stå veldig alene inne i Groruds 16-meter etter en kontring. Til tross for at spissen knota litt med den første berøringa hadde han likevel god nok tid til å sette ballen inn bak Mats Viken.

– Den kontringa imot var irriterende for det var akkurat det vi hadde sett på hele uka. De spiller den ut der, de fører på - venstrebacken kommer - og vi må være der, og så er det akkurat det de scorer på, men det er min feil for strukturen bak der var feil, sier Kjønø.

Kjønø var skuffa i pausen

Da Langås satte inn 0-1 hadde Grorud allerede vært alene med gjestenes keeper ved to anledninger. Først ved Nikolai Hristov, deretter ved Trace Akino Murray. Det første ble reddet av gjestens keeper, mens Murray skjøt i en forsvarer.

Saken fortsetter under bildet

###

Nikolai Hristov var forbanna på seg selv etter at han brant en stor sjanse i førsteomgang. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Kisa hadde heller ikke vært ufarlige før 0-1.  Morten Sundli hadde brent en stor sjanse ti minutter før scoringen kom.

Grorud var ikke langt unna en utligning like etter scoringen, men Aga klarte ikke å ekspedere innlegget til Leo Cornic i mål.

– Min mening: Vi er best i førsteomgang, vi har kontroll, men jeg syns vi underpresterer veldig. Jeg var skuffa i pausen. Vi spiller på for lavt tempo og er for lite kreative. De ligger lavt og da må vi flytte på de, og lokke de ut for å åpne rom. Der har ikke vi vært gode nok i år. Vi var gode i de fire første kampene, for da var det rom, sier Kjønø, og utdyper:

– De fire første kampene tror jeg vi ble litt undervurdert. De prøvde å ta oss høyt og vi lyktes bra med det, og så har de sett det på video og så kommer Jerv her og bare ligger lavt og vinner 3-0. Da er det naturlig at neste motstander bare tenker at da pakker vi - ikke gi de noe rom. Det tror jeg vi får mye fremover. Det spådde vi egentlig fra før kampen mot Jerv; herfra og ut så kommer vi til å møte lag som bare ligger og pakker. Da må vi jobbe mye med å variere spillet og få flytta på motspillet og gjøre andre ting da. Det klarte vi dårlig mot Jerv, så jobba vi mye med det inn mot Øygarden, der var vi dårlig i starten og så løsner det etter hvert og vi får en scoring de. I dag så syns jeg vi er veldig gode på det.

Liker du ishockey? Les mer her: Steffen Thoresen klar for Manglerud Star

– Verdens beste straffeskytter

Men Grorud kunne fort ha fått med seg en scoring inn i garderoben likevel. Tre minutter før pause gikk nemlig Trace Murray ned inne i feltet, og det så ut som at Groruds venstreback skulle hatt et straffespark – det fikk han ikke.

– Spør du meg så er det straffespark. Han er ikke borti meg, sier Murray til Dagsavisen like etter kampslutt.

Men straffe skulle det likevel bli – etter pause.

Sju minutter etter hvilen gikk Oscar Aga ned inne i feltet, og denne gangen valgte dommer å peke på 11-meteren. Aga har blitt hauset voldsomt opp den siste tiden, etter to fantastiske straffespark, som begge har sittet klistret oppe i det høyre krysset.

Nå valgte 19-åringen å trille ballen iskaldt ned i det venstre hjørnet.

Her ser Ull/Kisas keeper Stefan Hagerup at straffesparket til Oscar Aga triller ned i motsatt hjørne.

Stefan Hagerup ser straffesparket til Oscar Aga trille inn i nettmaskene. Foto: Haakon Frydenberg Thon

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, han får gjøre som han vil, sier Kjønø med et smil og en liten latter før han fortsetter:

– Jeg tenkte; «hva gjør han nå?» Men du ser keeper ligger jo i det hjørnet (han pleier å skyte), da kan han bare sprette den ned i hjørnet. Han har gjort seg fortjent til å trille den i mål, etter de to første straffene. Han er verdens beste straffeskytter, slår Kjønø fast.

Den merkelappen ga Eurosports ekspert Joacim Jonsson etter straffe borte mot Kongsvinger. Kjønø mener, med rette, at man ikke kan si noe annet etter denne kampen.

– Grorud har meldt det, Eurosport har meldt det.

– Jeg tror ikke han selv har meldt det?

– Nei, det får han ikke lov til heller, smiler Kjønø, og legger til:

– Andre kan si det, men han må være ydmyk.

– Men alt dette pratet kan vel gå til hodet på en ung gutt?

– Mange unggutter her skal jo bli gode spillere i gode ligaer, så den lille «hypen» han får av Joacim Jonsson på at han er verdens beste straffeskytter, det må han håndtere når han er så talentfull. Det er en treningssak på det også, enkelt og greit, svarer Kjønø.

Oscar Aga jubler etter utligning, og sitt fjerde mål for sesongen.

Verdens beste straffeskytter? Oscar Aga scoret fra straffemerket igjen. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Praktfull scoring

Grorud fortsatte å kjøre kampen, og det nærmeste Ull/Kisa kom de første 35 minuttene av andreomgang var et langskudd fra Sverre Martin Torp. Det var til gjengjeld svært godt, og det var bare så vidt Mats Viken klarte å fiste ballen over mål.

Men det var som sagt Grorud som var best, og farligst. Agas andre burde vært et faktum etter 63 minutter. Nok en gang kom det et godt innlegg fra Cornic på høyresiden – ballen traff Aga i magen fra kort hold, men endte til slutt utenfor målet.

Det ble etter hvert en ganske jevnspilt kamp, men etter 77 minutter vartet Grorud opp med et fantastisk angrep, som til slutt endte med at Trace Murray slo ballen inn fra sin venstreside, og fant backkollega Leo Cornic – som viste seg som en vel så god avslutter som tilrettelegger da han avsluttet med å dunke ballen med innsiden av foten, på hel volley, opp i nettaket. Hans første for Grorud.

– Den 2-1-scoringa er jo akkurat det vi har jobba med den siste uka for å gjøre noe med, og da er det jævlig deilig at det sitter. Leo er klasse, sier Kjønø.

Leo Cornic jubler for 2-1-scoringen sin mot Ull/Kisa.

Leo Cornic jubler for sitt første Grorud-mål. Foto: Haakon Frydenberg Thon

3-1 og bråk på benken

På overtid sendte Ull/Kisa opp alle mann på et hjørnespark, inkludert keeper. Grorud fikk tak i ballen og hastet oppover banen, i kapp med gjestenes målvakt. Martin Høyland prikka ut Magnus Lankhof Dahlby, som alene med en heseblesende Ull/Kisa-keeper ikke gjorde noen feil, og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Her setter Magnus Lankhof Dahlby spikeren i kista med sin 3-1-scoring på overtid.

Magnus Lankhof Dahlby fastsetter sluttresultatet til 3-1 på overtid. Foto: Haakon Frydenberg Thon

I feiringen i etterkant av scoringen ble det dårlig stemning på benken til Ull/Kisa, som ble provosert av feiringen på Grorud-benken. Det endte blant annet med at gjestenes Steffen Jenssen, som satt på benken, fikk rødt kort.

Etter kampslutt vinket Kjønø med seg sine folk bort til Ull/Kisa-benken for å forklare situasjonen. Det lar vi han få lov til å gjøre for oss også:

– De blir forbanna fordi en i teamet jubler mot oss, og så tro de at han jubler mot benken deres for å provosere. I motgang så er det klart det vil koke, men det var ingenting, sier Kjønø om selve hendelsen, deretter forklarer han det som skjedde etter kampslutt:

– Jeg tok med meg assistenten bort der bare for å beklage, og forklare. Når vi scorer 3-1 så jubler ikke vi foran benken deres, sånn skal ikke vi drive med og da er det greit å gå bort der og få oppklart det.

Ro til å utvikle seg

Med seieren rykket Grorud opp på ti poeng, og ligger på en åttendeplass. Foran Sogndal på niende. Det var ikke vanskelig å se at sesongens tredje trepoenger smakte svært godt.

– Å ta med seg nok poeng til å ha ro til å tenke utvikling og til å spille vårt spill, og ikke stresse inn mot kamp og tenke «nå må vi vinne» har alt å si. Nå møter vi lag som har det stresset, og det kan vi bygge på, det kan vi utnytte i kamp. Og du ser frustrasjonen, du ser sutringa, du ser på benken at de er frustrert, avslutter Kjønø.

1. divisjon menn mandag, 7. serierunde:

Grorud – Ull/Kisa 3-1 (0-1)

Mål: 0-1 Ole Kristian Langås (31), 1-1 Oscar Aga (str. 53), 2-1 Leo Cornic (77), 3-1 Magnus Lankhof Dahlby (90).

Groruds lag: Mats Viken - Leo Cornic (Arnar Thor Gudjonsson, 84), Glenn Harviken, Martin Høyland, Trace Murray - Elias Kristoffersen Hagen, Christos Zafeiris (Fabian Ness, 75), Kevin Mankowitz (Magnus Lankhof Dahlby, 61) - Preben Mankowitz (Faysal Ahmed, 84), Oscar Aga, Nikolai Hristov

Øvrige kamper mandag:

HamKam – KFUM Oslo 2-2 (2-0)

Mål: 1-0 Marcus Pedersen (str. 11), 2-0 Tobias Svendsen (24), 2-1 Olav Øby (53), 2-2 Øby (80).

Kongsvinger – Øygarden 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Martin Hoel Andersen (27), 1-1 Adem Güven (str. 52). 200 tilskuere.

Raufoss – Strømmen 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Lasse Nordås (69), 1-1 Håkon Bjørdal Leine (79). 200 tilskuere.

Sandnes Ulf – Ranheim 2-1

Mål: 1-0 Magnus Grødem (39), 1-1 Martin Lundal (70), 2-1 Kent Håvard Eriksen (85).

Stjørdals-Blink – Jerv 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Mats Lillebo (str. 16), 2-0 Lillebo (55), 2-1 Pibe (str. 73), 2-2 Mathias Wichmann Andersen (str. 75).

Åsane – Tromsø 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Sakarias Opsahl (89). 200 tilskuere.

Spilles tirsdag: Lillestrøm - Sogndal.