Sport

Kjønø spår en intens sesongavslutning i OBOS-ligaens bunnstrid

Groruds bortetap mot Jerv i uværet kan bli avgjørende for Oslo-lagets fremtid i OBOS-ligaen, men de skal overgå alle potensielle utfordringer, ifølge hovedtrener Eirik Kjønø.

LEVERMYR STADION (Dagsavisen): – Dette var ikke typisk noe sørlandsvær, innledet en skuffet Eirik Kjønø etter Groruds tap for Jerv i Grimstad.

Les også: Grorud snublet i bunnoppgjøret (DA +)

Grorud-trenerens menn kjempet i uværet gjennom samtlige 90 minutter, men det hjalp lite i det store og hele. Jerv var det effektive laget torsdag kveld, og gikk seirende ut av kampen med 2-0 i en nokså jevn kamp. Groruds prestasjon forverret seg i andreomgang, noe som gjenspeiler seg nok en gang, ifølge Kjønø.

– Kampen ble litt som forventet. Lite mål, få sjanser og mye dueller. Vi klarer å skape et jevnt kampbilde, selv om været og banen på mange måter er til Jervs fordel. Men så skjer det som så mange ganger tidligere i år, at vi starter bra, men slipper inn et billig mål og sliter med å score. Det har blitt en trend, sier Eirik Kjønø til Dagsavisen etter kampslutt.

Etter at Groruds Fabian Ness sklei og ga fra seg ballen til Jervs tomålsscorer Michael Baidoo, kom bortelaget aldri tilbake igjen i kampen. Under vanskelige spilleforhold, var Kjønø misfornøyd med flere ting.

– Jeg har sagt til gutta hele uka at vi må skyte, skyte og skyte når vi får muligheten. I dag misbruker vi flere muligheter til det, samtidig som jeg skulle ønske vi spilte flere baller i bakrom, sier Grorud-treneren.

Intens sesongavslutning

Det går mot en høyst spennende sesongavslutning i OBOS-ligaen, og for Groruds del handler det om å overleve på det nest øverste nivået i norsk fotball. Først kommer tabelljumbo Kongsvinger på besøk til Groruddalen, før sesongen avsluttes på Åråsen mot opprykksjagende Lillestrøm. Grorud-treneren ser på de siste utfordringene som spennende.

– Det er klart at det blir intenst og veldig spennende. Hjemmekampen mot Kongsvinger er en gavepakke til media. Der har vi alt å tape og alt å vinne. Kongsvinger er jo nødt til å vinne, hvis ikke rykker de rett ned. Det er en stor klubb, og det ville vært katastrofe for dem om de rykker ned. Samtidig er vi favoritter når de kommer på besøk, sier Kjønø.

Når LSK-kampen står for tur, håper Kjønø å ha tatt tre poeng mot Kongsvinger når de eventuelle 33 poengene kan holde til sikker plass og Lillestrøm vil være store favoritter.

– Planen er helt klart å slå Kongsvinger på mandag. Da havner vi på 33 poeng, og det kan holde. Men hvis vi må vinne mot LSK, gjør vi det også, og det kan hende de allerede er ferdigspilt. Det som er fordelen mot Kongsvinger er at de er nødt til å vinne, konstanterer Kjønø om laget som ligger nederst på tabellen med 25 poeng to kamper før slutt.

Vil unngå kamper i romjula

Det er ennå ikke avgjort når kvalifiseringskampene til OBOS-ligaen skal spilles, men mye tyder på at kampene skal foregå i romjulstiden. Dersom Grorud skulle ende på kvalikplass, forteller treneren om at de er godt rustet til en eventuell forlenget sesong.

– Vi har en bred stall, og mange spillere i god form. Så vi er godt forberedt til flere kamper, og skal håndtere det også om det blir tilfelle.

Men selv om Oslo-laget skulle være godt rustet til kamper i romjula, legger ikke treneren skjul på at de helst vil unngå flere kamper i 2020.

– Selvfølgelig vil jeg helst sitte hjemme å spise julemat mens jeg ser de kampene på TV, men skulle vi havne der skal vi klare det, avslutter Grorud-treneren.

Mer fra Dagsavisen