Sport

Kjønø oppgitt etter tap mot Skeid: – Det vi har levert defensivt i år er nedrykkstandard

(Skeid - Grorud 2-0). Verken Eirik Kjønø eller Tom Nordlie var spesielt fornøyde etter at Skeid slo Grorud 2-0 i LSK-hallen lørdag.

Bilde 1 av 3

LSK-HALLEN (Dagsavisen):  – Jeg kan ikke si at jeg er fornøyd med dette, sier Tom Nordlie til Dagsavisen etter at hans Skeid slo Grorud 2-0 lørdag.

– Altså vi vinner 2-0 mot et bra andredivisjonslag, og det er faser av spillet jeg er fornøyd med, men presset og «passion» er for dårlig i andreomgang. Vi ser litt seige ut i beina. Vi er på 70-80 prosent når det kommer til beinflytting i dag, sier Nordlie, som for anledningen hadde inntatt tribunen over benkene, og overlatt sidelinja til Morten Berre.

Fra balkongen fikk Skeid-sjefen se sine gutter produsere de første farlighetene i kampen. Nærmest var Johannes Andres Nunez Godoy med et flott langskudd helt oppe i vinkelen, men Grorud-keeper Mats Gulbrandsen Viken vartet opp med en ditto god redning.

Ung målscorer

1-0-scoringen lot seg imidlertid ikke vente lenge. Og det var unggutten Ismail Tafoeek som fikk æren av å sette ballen i mål, etter at en klarering fra Groruds høyreback Ali Iqbal ble blokkert.

– Moro at han fikk en scoring?

– Jada, han er uslepen og litt ustrukturert og så videre, men han er et talent. Har så vidt fylt 18 år, sier Nordlie om målscoreren.

Grorud var likevel langt fra ufarlige, og både Oliver Valaker Edvardsen, og nevnte Ali Iqbal hadde gode muligheter til å utligne i løpet av de første 45 minuttene. Edvardsen sin avslutning ble litt for løs alene med keeper. Så selv om ballen passerte keeper var det en smal sak å plukke på kula for Skeids forsvare. Iqbals mulighet etter et lavt innlegg fra venstre gikk til side for mål.

Skeids David Hickson var også nær like før pause, men langskuddet endte på feil side av stolperota.

Svak start

Tom Nordlie og Skeid byttet samtlige 11 mann til pause. Laget som kom inn etter hvilen er det man kan betrakte som Skeids førsteellever i øyeblikket, men det så ikke slik ut i starten av andreomgang.

– De takla ikke helt å varme opp og komme innpå i andreomgang. Jeg syns ikke vi var på de første ti minutta av andreomgang. Vi var bra i førsteomgang da vi på papiret skal være svakere, og så er vi dårlige i andreomgang, sier Nordlie.

– Vi har en jevn stall, poengterer han.

Kevin Mankowitz, som dro til Skeid fra Grorud før forrige sesong, men som nå er tilbake i Grorud fikk et par gode muligheter til å utligne for Grorud tidlig i omgangen, men maktet ikke å straffe sine gamle lagkamerater.

Skeid våknet etter hvert, og Kim Skogsrud var svært nære å doble ledelsen etter et hjørnespark, men backen traff dårlig med hodetstøtet, fra en god posisjon. Like etterpå fosset Mesut Can over Groruds banehalvdel, og fikk gå relativt uforstyrra helt til 16-meteren. Spissen hadde muligens pasningsalternativer, men forsøkte skuddet fra en god posisjon. Forsøket var hardt, men rett på Gulbrandsen Viken.

Skeid tok Grorud på senga

Mot slutten av kampen ble Kevin Mankowitz liggende nede med krampe. Grorud-spillerne forventet at Skeid skulle spille ballen ut over linja. I stedet for tok de et halvsovende Grorud på senga.

– Kevin ligger nede og vi spiller ballen ut på kant. Det ender med et innlegg fra Buduson til Mesut, som skyter i ryggen på en spiller, David (Tavakoli) plukker opp, runder en mann, og scorer, sier Nordlie om scoringen.

– Det skal faen meg ikke skje på dette nivået

Målet satte sinnet i kok på benken til Grorud, men det var ikke Skeids opptreden som irriterte Eirik Kjønø. Det var hans egne spillere.

– I stedet for å spille videre med ti mann, og få ballen ut blir vi stående i ro og vente på at Skeid skal spille ballen ut. De spiller videre og scorer. Det skal faen meg ikke skje på dette nivået her altså. Det godtar jeg ikke, smalt det fra en tydelig frustrert Grorud-trener utenfor LSK-hallen.

Litt av frustrasjonen bunner i at han føler laget hans har gitt bort mye mål i alle treningskampene så langt denne vinteren.

– Det er ett eller annet hver gang. To sånne drittmål hver kamp. Og det er nye ting, og nye spillere hver gang, sier en småirritert Kjønø før han samler seg litt, og fortsetter.

– Vi har noen uker igjen. Så vi må rette opp i det, og så må vi bli litt mere som mannfolk. Det nytter ikke å være dritgode i bearbeidinga om vi ikke scorer. Det nytter ikke.

På riktig vei

Til tross for irritasjonen over baklengsmålene var det en del positivt å ta med seg for Kjønø.

– Jeg er egentlig veldig godt fornøyd. I dag spiller vi en strålende fotballkamp. Vår beste treningskamp så langt. Vi dominerer streo deler av spillet, og kommer til sjanser mot et godt forsvar, og det må vi ikke glemme, selv om det blir 2-0.

– Så tar vi på alvor at vi ikke vinner kamper, og vi må ikke tro at vi er bedre enn det vi er. Vi er nødt til å jobbe beinhardt de siste ukene før serien starter, for det vi har levert defensivt i år er nedrykkstandard. Men vi har gode spillere, så det handler bare å «tune» inn det siste, så er vi der, legger han til.

Ser forberdringspotensiale

Også Tom Nordlie ser ting som må forbedres før Skeid vender tilbake i 1. divisjon.

– Vi har vært jevne mot alle laga vi har møtt i vinter. Fra divisjonen over, og fra vår egen divisjon. Men vi har hatt problem med å avgjøre kamper til vår fordel. Og det er OBOS i et nøtteskall. Det blir bare jevne kamper, så da handler det om å score mer på de sjansene vi skaper, og ikke bli så straffa på de få feila vi gjør. Mellom 16-meterne er ikke forskjellen så stor, sier Nordlie, som tross alt var fornøyd med litt av det Skeid leverte mot Grorud, på Lillestrøm.

– Vi slipper til lite sjanser imot, og det har vi gjort i hele vinter. Det så verre ut mot Grorud uka før seriestart i fjor, ler Nordlie til slutt.

Mer fra Dagsavisen