Sport

Kjønø: – Hver eneste krone teller

Grorud-trener Eirik Kjønø hadde ubeskrivelige minutter på Åråsen søndag. Heldigvis for ham endte det som han ønsket. Alternativet kunne medført store konsekvenser for klubben.

ÅRÅSEN (Dagsavisen): Søndag endte det 1-1 mellom Lillestrøm og Grorud på Åråsen. Oscar Aga berget det ene poenget Grorud trengte for å berge plassen i 1. divisjon. Laget endte på plassen over Stjørdals/Blink på kvalik.

– Ubeskrivelig. Når vi har levd med så mye press i så mange måneder.. Det har vært så mange våkenetter og så mye tankevirksomhet på hvordan vi skulle klare å snu det. Vi visste at vi måtte komme til Lillestrøm og ta poeng, på Åråsen, på en av de tøffeste bortebanene. Selvfølgelig hadde vi troen, men å faktisk klare det.. Jeg er veldig glad det endte som det gjorde. Det hadde vært kjedeligere å sikre plassen for to runder siden. Nå sikret vi det i siste sekund. Det finnes ikke noe bedre enn det, sier Kjønø til Dagsavisen.

Men Lillestrøm utlignet på overtid. Samtidig var ikke Blinks kamp mot Jerv over. Et overtidsmål fra LSK ville vært katastrofe for Kjønøs menn.

Les om kampen her: Grorud og Aga leverte da det gjaldt som mest (+)

Kvalme

– Akkurat idet ballen gikk inn der, da LSK utlignet, så ble jeg litt kvalm. Men jeg var forberedt på det. Jeg visste at vi ikke kom til å få noe gratis. Det ble nesten et litt sånn apatisk smil. Men jeg må innrømme at jeg var rimelig kvalm da Lillestrøm fikk en mulighet helt på slutten også.

Men Grorud red av stormen. Og dét betyr ganske mye.

– Betydningen av å berge plassen er natt og dag. Økonomisk, men også for hele satsingen til klubben. Hadde vi rykket ned, måtte vi ha kuttet veldig. Vi måtte ha solgt spillere. Det hadde vært vanskelig å fortsette satsingen. Hver eneste krone teller for oss. At vi klarer å beholde plassen nå, det har alt å si for klubben. Det betyr noe ekstra. Jeg har vært her i så mange år, vi har tatt steg for steg. Et nedrykk hadde satt oss langt tilbake. Det klarte vi å unngå, og det er ekstremt viktig, påpeker Kjønø.

Grorud-treneren retter nå blikket mot 2021.

– Vi er jo i den heldige situasjonen at vi har det yngste laget i ligaen. Og vi har nesten alle på lange kontrakter. Så vi har et lag for fremtiden, det er kun små endringer vi må gjøre. Klart, et par små justeringer blir det. Men ikke mange. Det er ikke alle som har kontrakt, så der må vi ta noen avgjørelser. Vi har gjort noen justeringer underveis, for eksempel med treningstid. Kanskje vi signererer en eller to til 2021. Men de tingene der får vi ta i løpet av uka, konkluderer han.

Les også: Aga om finalen mot Lillestrøm: - Vi liker visst at mye står på spill (+)

Aga-innrømmelse

Grorud-helten Oscar Aga påpeker også konsekvensene av et nedrykk fra et spillerperspektiv:

– Det betyr selvfølgelig utrolig mye at vi berget oss. 1. divisjon er en mye bedre arena. Man kan ta steget videre som spiller. Det er veldig deilig, sier han til Dagsavisen.

– Kunne det blitt spillerflukt ved et eventuelt nedrykk?

– Klart, når vi har hatt en sesong som dette, med spillere som har prestert bra.. Da vil man ikke gå ned en divisjon. Dette var så utrolig viktig for klubben og spillerne, sier straffesparkspesialisten.

Les også: KFUM Oslo etter snødramaet: Stolt etter tidenes lengste sesong (+)

Mer fra Dagsavisen