Nyheter

Kjønø frustrert over utsettelse av operasjon på viktig spiller: – Det er ikke godt nok

Eirik Kjønø fikk torsdag beskjed om at midtstopper Geirald Meyers operasjon er utsatt til 17. august, og rettet skytset mot Idrettens Helsesenter.

Bilde 1 av 3

Geirald Meyer har hatt behov en operasjon for Gillmore groin (idrettsbrokk) allerede for to uker siden. Etter planen skulle han blitt operert  i dag, onsdag 23. juli, men da han endelig skulle få operasjonen fikk Meyer en telefon om at han må vente enda lenger. 17. august er den nye datoen.

Det førte til at trener Kjønø tok til internett og Twitter for å lufte frustrasjonen.

«Geirald Meyer skulle operere i dag for gillmore groin, ønsket operasjon for to uker siden. Få timer før operasjon får han telefon om at den er utsatt til 17.august. 8 kamper forsvinner i å vente på operasjon. Når IHS tjener millioner på monopol på skader er dette for dårlig!»

Les også: Seks av tolv mulige poeng for Grorud: – Vi har utvikla oss enormt

IHS beklager

IHS er et heleid datterselskap av Norges Fotballforbund som ble opprettet i 2009 for å sikre et best mulig idrettsmedisinsk behandlingstilbud. Daglig leder Espen Rooth skriver følgende til Dagsavisen da vi tok kontakt onsdag:

– Av den totale omsetning til IHS i 2019 står kirurgi for under 20%. IHS har heller ingen fortjeneste på skadesaker som behandles i behandlernettverket. Bakgrunnen for at en operasjon blir utsatt kan være flere, men den kan bli utsatt hvis bemanning og/eller akutte hendelser gjør at inngrepet må utsettes.

Saken fortsetter under bildet

Oslo  20170927.
Daglig leder Espen Rooth ved Idrettens Helsesenter i Oslo. IHS er et heleid datterselskap av Norges Fotballforbund som ble opprettet i 2009 for å sikre et best mulig idrettsmedisinsk behandlingstilbud med idrettsutøveren i sentrum
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Daglig leder i IHS, Espen Rooth. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

– Hva tenker du om situasjonen til Meyer og Grorud?

– Jeg kjenner ikke til denne saken, men det et alltid leit hvis en operasjon blir utsatt. Dessverre kan sykdom og akutte hendelser hos de som skal utføre inngrepet føre til utsettelser. Idrettens Helsesenter har ikke utsatt operasjoner som er utført eller er planlagt utført hos oss i sommer, svarer Rooth, og legger opplyser om at det ikke er noen reduksjon i kapasiteten i forhold til Covid-19 nå.

– Ikke godt nok

Det som har skjedd er nettopp at det har kommet inn en bestilling på en mer akutt operasjon. Den har gått foran i køen, og Meyer må vente. Kjønø har forståelse for dette, men mener samtidig at det ikke er tilfredsstillende.

– Vi skjønner at det kommer en hastebestilling som er viktigere enn en fotballspiller, men det er ikke godt nok, sier han og fortsetter:

– Da har de ikke god nok kapasitet, og det er frustrerende. Vi driver med toppfotball, og som OBOS-lag må vi ha utvida forsikring, da kan vi ikke miste en viktig spiller i sju kamper på bare å vente, sier Kjønø.

Saken fortsetter under bildet

Oslo 20200703. 
Lillestrøms Thomas Lehne Olsen (t.h) i duell med Groruds Geirald Meyer under 1. divisjonskampen i fotball mellom Grorud og Lillestrøm på Grorud match kunstgress fredag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Geirald Meyer (til venstre) venter fortsatt på operasjon. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix

Ute lenge

Kjønø forteller videre at de selvfølgelig kunne tatt saken i egne hender, men at det da ville blitt kjempedyrt. Å ikke operere er ikke et alternativ. Det betyr at stopperkjempen må belage seg på å miste en haug av kamper. Etter operasjonen venter også opptrening.

– Det som er veldig viktig å få fram med tweeten er at det handler kun om frustrasjon om at det tar tid. Som trener blir man frustrert over at en viktig spiller må vente på operasjon med en type skade hvor operasjon er eneste mulighet. Han må operere, og deretter er det 4-6 uker før han kan spille. Han kunne spilt om fire uker, dersom han hadde fått operasjonen for et par uker siden (slik det opprinnelig var planlagt), forklarer Kjønø, som samtidig påpeker at det ikke er uforutsigbarheten som er problemet. Det er de tapte kampene.

– Så det hadde ikke vært noe mindre frustrerende om dere visste at det ble 17. august?

– Nei, det handlet om at han mister alt for mange kamper uansett. Det holder ikke når du er en del av et lag som skal prestere innenfor toppfotballen, understreker han.

Ønsker ingen større debatt

Kjønø ønsker samtidig ikke å ta noen større debatt om temaet, og understreker flere ganger at dette kun er et utløp for frustrasjon.

– Jeg vil ikke gå inn i en debatt på hele systemet. Forsikringssystemet er bra. Det skal jo gå veldig kjapt og god oppfølging, og stort sett får man det, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen