Sport

Kjønø får nok med Grorud og UEFA-kurs. Har treningskampene klare

Grorud-trener Eirik Kjønø jobbet for landslaget under Lars Lagerbäck. Nå får han nok med Grorud og UEFA Prolisens-kurs. Nå er vinterens treningskamper klare.

Han har ikke hørt noe fra Ståle Solbakken, men sier han uansett hadde sagt nei til vår nye landslagssjef.

Eirik Kjønø (29) regnes som et av landets største trenertalenter, og hans kunnskaper førte ham inn i analyseteamet under Lagerbäck. Grorud-treneren fikk jobben med å analysere Norges motstandere, og fikk ros for jobben.

– Ståle Solbakken kommer med et helt nytt mannskap. Jeg har ikke hørt fra ham, og det hadde jeg heller ikke regnet med. Min jobb som trener for Grorud er tidkrevende, samtidig skal jeg starte på UEFA PRO-lisenskurs (Kjønø er valgt ut som en av 15 til det som er Europas høyeste trenerutdanning, red.anm.)

– Som klubb ble dere rammet av covid-19-smitte hos en spiller i fjor høst. Hvordan er situasjonen nå?

Tester samtlige spillere

– God. Spillerne har ferie til 11. januar. Da møtes vi, og samtlige spillere skal testes. Svarene ventes å foreligge ett til to døgn senere, og alle som tester negativt, møter på trening onsdagen. Vi er heldige som kan trene og spille fotball nå. Breddefotballen er jo lagt på is. Iallfall fram til 18. januar.

– Dere overlevde i 2. divisjon med et nødskrik. Hvor viktig var det for klubben?

– Her snakker vi til de grader om natt og dag. Konsekvensene ved et nedrykk hadde vært katastrofale, rett og slett. Hele klubben hadde blitt forandret. Vi hadde måttet selge spillere og sagt opp trenere i yngre avdelinger. Vi har satset bevisst på å ha utdannede trenere helt fra de aller yngste spillerne og oppover.

Nyttig erfaring

– Som nyopprykket klubb var ambisjonen å overleve. Kom dere i nedrykksstriden på grunn av at dere har så unge spillere, manglet det på erfaring?

– Vi kjempet i motgang gjennom største delen av sesongen, ja. Kun Preben Mankowitz hadde erfaring fra spill på nest øverste nivå, for ni år siden som Skeid-spiller. Vi visste vi kom til å slite, men de unge spillerne fikk jo mye erfaring ved å mestre oppgaven med at vi beholdt plassen. Viktig å ta med seg videre for dem.

– Dere solgte nettopp kjempetalentet Leo Cornic (20) til Djurgården. Vi vet dette er en del av klubbens strategi, for å få penger inn i en nokså slunken klubbkasse, men svir det som trener?

Lys framtid

– Ja. Men jeg er i høy grad en del av denne satsingen på å bygge klubb for framtida. Vi kan kjøpe inn fem nye unge talenter med de pengene vi får for Leo. Budsjettet vårt burde vært ti ganger høyere, så denne delen av driften er svært viktig for oss.

Grorud IL er en klubb i svært god utvikling. Fra å ha elendige fasiliteter er hele anlegget rustet opp til topp standard. Kjønø sier han ønsker å være lenge i klubben. De er flinke til å trekke til seg talenter. Og altså, viktigst av alt; de forble på nivå to i seriespillet.

Dette blir Groruds treningskamper fram mot seriestart 5. april:

28. januar:  Fredrikstad. (Østfoldhallen).

6. februar:  Ull/Kisa. (Grorud Arctic Match).

13. februar: Kjelsås. (LSK-hallen).

20. februar: Strømmen (LSK-hallen).)

24. februar: Raufoss (Raufosshallen).

6. mars:  Sandefjord (Sandefjord).

12. mars: Skeid (Grorud Arctic Match).

27. mars: Notodden (Grorud Arctic Match).

Mer fra Dagsavisen