Sport

Kjønø etter Mjøndalen-tapet: – Utrolig bittert

Grorud var spillemessig fullt på høyde med Mjøndalen, men tapte 0-1 i 3. runde av NM. Grorud-trener Eirik Kjønø ergrer seg over det han mener er et gjentakende mønster i cupen.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Sondre Solholm Johansen ble matchvinner for bruntrøyene på Groruds flunkende nye kunstgress onsdag.

Grorud kjempet og kjempet i det som var en svært jevn affære, men måtte til slutt bite i det sure eplet.

– Det ble litt som jeg fryktet. Vi fikk mange dødballer imot i starten. Vi ga vekk altfor mange av dem, og Mjøndalen fikk et trykk på oss. Da kom det en scoring til slutt, sier Grorud-trener Eirik Kjønø til Dagsavisen.

Likevel roser han mannskapet sitt for fighterviljen.

Les mer om kampen her: Hit, men ikke lenger for Grorud (DA+)

Gir ros

– Vi fikk kampen i vårt spor etter hvert. Spillerne turte mye hele veien, vi var modige og dyktige. Vi skapte nok sjanser til å score. Samtidig skulle jeg ønske vi skapte enda litt mer. Men Mjøndalen er flinke når de får ligge kompakt defensivt.

Et knepent tap i cupen er ikke nytt for Kjønø og Grorud. I fjor ble det 0-1 mot Vålerenga. I 2017 ble det 0-1 mot Elverum, og året før ble det 2-3-tap mot Molde.

– Det er det samme vi ser hvert år. Det er helt jevnt, vi viser at vi er i stand til å spille ut eliteserielag, men så taper vi til slutt. Jeg begynner å bli lei av det, sier Kjønø.

– Hvordan kan man vippe det i sin favør?

– Vi må være enda råere i 1. omgang. Men det er også små marginer. Det var det også mot HamKam i forrige runde, og da vant vi (1-0). Men vi har for å vane å score mål, noe vi ikke gjorde i dag. Det er uvant for oss.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Fokus på serien

Tap mot eliteseriemotstand til tross, Grorud-treneren legger ikke skjul på at han er skuffet.

– Vi hadde ikke budsjettert med 3. runde, og ingen hadde forventning om 4. runde. Men vi trodde at vi skulle vinne i dag. Jeg trodde på det underveis, og det tror jeg spillerne gjorde også. Det er utrolig bittert. Nå må vi vente et år til, sier Grorud-treneren.

Nå må han og spillerne fokusere på seriespillet, der det har gått meget bra så langt. Grorud topper avdeling 2 i 2. divisjon. Til helgen gjester laget Florø.

– Vi har en veldig viktig kamp på lørdag, viktigere enn denne cupkampen. Så blir det ferie etter det. Vi mister noen spillere i sommer, så dem må vi forsøke å erstatte. Så må vi kjempe som løver i hver eneste kamp, og se om det holder til (opprykk til) slutt, sier Eirik Kjønø.

Mer fra Dagsavisen