Sport

Kjetil Rekdal: – Zahid er god nok

Pakistan vil ha Ghayas Zahid på laget, men hos Norge er det ikke plass.

Ghayas Zahid er ikke tatt ut på det norske landslaget. Det til tross for rapporter om storspill for klubblaget APOEL.

Kjetil Rekdal har trent Ghayas Zahid i Vålerenga i flere sesonger. Han stiller seg undrende til at midtbanespilleren ikke er med i Lars Lagerbäcks tropp.

– Jeg synes det er rart. Han er god nok. Om du ser på hva han har prestert i utlandet nå og hva han har vist i Tippeligaen over tid, sier Rekdal om sin tidligere elev.

– Han er en kreativ spiller som kan skape mål og sjanser, legger Rekdal til Dagsavisen.

Les også: Vålerengas offensive vilje vant

Konkurrerer

Landslaget holdt onsdag pressekonferanse. Der fikk landslagssjef Lars Lagerbäck spørsmål om Zahid er i landslagsdiskusjonen.

– Han er aktuell, men det er flere andre om også kan bekle den rollen han har på midten. Det handler om at han er midtbanespiller og du vil ha noen ulike typer der og da konkurrerer han med andre spillere i den rollen. Nå er han litt bak i køen, men han er med i gruppen vi følger, sa Lagerbäck.

– Men du kan ikke ha fire spillere i den samme rollen, forklarte han.

Les også: Vålerengas spiss spiller for alle andre enn seg sjøl

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Pakistan

Tirsdag ble det kjent at Det pakistanske fotballforbundet har forhørt seg om mulighetene for å få Zahid på deres landslag, skriver NTB. Zahids foreldre er fra Pakistan.

Zahid selv sier til Eurosport at han er fokusert på det norske landslaget, men vil lytte til hva Pakistan har å si hvis de tar kontakt.

– Det kommer selvfølgelig an på hva de (Pakistan) har å tilby og hva de har å si, sier Zahid, og legger til at han har hørt at ting ikke helt er som det skal være med landslagsfotballen i Pakistan.

Les også: Hvis noen var i tvil: Vålerenga mener alvor

Vente

Midtbanespilleren ble altså ikke funnet god nok for troppen til Lagerbäck som møter Australia og Albania.

– Jeg får bare vente. Jeg kan ikke gjøre så mye mer enn jeg har gjort i år. Jeg føler jeg har gjort det jeg kan gjøre. Det er ikke opp til meg om jeg er der. Det er opp til Lagerbäck å ta meg ut. Jeg får bare fortsette å være tålmodig. Jeg regner med at muligheten vil komme, avslutter APOEL-spilleren til Eurosport.

Til Nettavisen sier 23-åringen at han synes det er morsomt med interessen fra Pakistan.

– Jeg tenker bare at det er litt kult. Jeg har et godt forhold til Pakistan siden foreldrene mine er derfra.

Les også: Han er Vålerengas viktigste offensive våpen

Mer fra Dagsavisen