Sport

Kjetil Rekdal: – Helt utenkelig med Vålerenga-retur for meg hvis Ronny forsvinner

Den tidligere VIF-treneren vil ikke tilbake til Valle. Men Rekdal peker på en tidligere VIF-kollega som en naturlig Ronny Deila-erstatter, nå som Deila nærmer seg MLS.

Bakgrunn: Vålerenga skal allerede ha startet jakten på Deilas erstatter

VG erfarer søndag at Ronny Deila er ferdig som Vålerenga-trener. Et USA-eventyr med New York City FC i Major League Soccer (MLS) skal nå være neste stopp for 44-åringen. Avisen skriver dessuten at VIF allerede har startet jakten på Deilas erstatter. Dét blir ikke Kjetil Rekdal.

– Jeg er ikke aktuell som ny Vålerenga-trener, uansett hva som skjer, sier den tidligere landslagskapteinen til Dagsavisen.

– Hvorfor ikke?

–  Det er enkelt. Jeg har vært i VIF i to perioder på til sammen ti år. Spesielt den siste perioden var ekstremt utmattende. Det er helt utenkelig å påføre seg selv det igjen. VIF er klare over det, de må gå andre veier. Det gjør de også, svarer Rekdal.

– Men blir det slik at Ronny reiser, håper jeg Vålerenga følger opp det som ble sagt da han skrev under på kontraktsforlengelsen for en måned siden. Det er at man skal satse på sine egne spillere, og ikke gå for en helt annen retning, fortsetter han.

Saken fortsetter under bildet

###

Ronny Deila og Kjetil Rekdal avbildet før en kamp mellom VIF og Start i 2018. Foto: Ørn Borgen/NTB scanpix

Les også: Isnes har klausul om å kunne forlate KFUM: – VIF ville selvsagt ha pirret (DA+)

Bohinen-retur?

Tidligere har Lars Bohinen uttalt at han kunne tenke seg å trene Vålerenga. Rekdal roser sin tidligere landslags- og VIF-kollega.

– Lars har jo skaffet seg en del trenererfaring nå. I Sandefjord, der det gikk litt opp og ned, og i Aalesund. I fjor hadde han en fantastisk sesong med AaFK, med poengrekord og opprykk, påpeker Rekdal.

Les også: Bohinen drømmer om Vålerenga-retur

– Og det er helt naturlig at Lars har ambisjon om det (VIF-jobben). Men nå har han akkurat forlenget med AaFK, så det ville blitt en dragkamp. Det er ikke alltid enkelt å få løst en trener ut av kontrakten, tilføyer trenerveteranen.

Saken fortsetter under bildet

Oslo 20191202. 
Kjetil Rekdal delte ut prisen for årets trener i 1. divisjon til Lars Bohinen under Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion mandag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Kjetil Rekdal delte ut prisen for årets trener i 1. divisjon til nettopp Lars Bohinen under Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion i desember. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Likevel ville ikke en Bohinen-retur til Vålerenga overrasket Rekdal.

– Jeg kjenner jo Lars godt. Han kunne absolutt vært en kandidat. Han er jo fra Østlandet også. Så selv om Aalesund er en fin by, kan man kanskje se for seg at han vil ha et ønske om å komme tilbake. Men jeg har jo ingenting med dette å gjøre. Jeg følger kun med som Vålerenga-supporter. Det blir spennende å se hva som skjer, sier Rekdal.

– Hvis Deila forsvinner, hvor kjapt bør VIF ha en erstatter på plass? Hvordan er balansen mellom å finne en ny trener kjapt, kontra det å finne riktig mann?

– Det er jo en fordel for spillergruppa å kjapt få vite hvem treneren blir. Men du har jo et støtteapparat på plass, så det er ikke slik at man må ha en erstatter klar på dagen. Men går det mange uker, er det neppe en fordel, sier Rekdal.

Les også: Deila kan være på vei til USA

Økonomiske utfordringer

Han mener det kan være naturlig for VIF å se etter en norsk trener.

– For blir det en kjent topptrener, vil han fort være mest opptatt av resultater. Henter man for eksempel en utenlandsk trener, kan jeg  ikke se for meg at han kommer til VIF for å utvikle spillere for å få resultater om tre-fire år, poengterer Rekdal.

– Og økonomien i VIF er ikke rosenrød, det har den ikke vært på lenge. Dermed kan man være nødt til å utvikle egne spillere i større grad. Men da kan det samtidig bli mye tøffere å henge med i toppen. Man tar ikke medalje i Eliteserien med et veldig ungt lag, sier Rekdal.

Han føler med Vålerenga-fansen.

– Fansen har vært frustrert over en lang periode, med forventninger som ikke har slått til. Jeg håper at det kan løsne for VIF igjen snart, sier den tidligere VIF-treneren.

Dagsavisen har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar til saken fra Ronny Deila eller VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

Mer fra Dagsavisen