Roger Finjord har ledet sin første kamp for kvinnelandslaget. FOTO: JON OLAV NESVOLD/NTB SCANPIX

Kjempestart for den nye landslagssjefen

(Skottland - Norge 0-4). Roger Finjord fikk en kjempestart som sjef for Norges kvinnelandslag i fotball med en sterk borteseier mot Skottland torsdag.

Av Sjur Natvig

Emilie Haavi scoret det første målet under hans ledelse med et kjempeskudd fra langt hold i det 18. minutt, og Ada Hegerberg, Nora Holstad Berge og Ingrid Moe Wold økte hver sin gang i Glasgow.

– Dette var en meget sterk prestasjon. Det sto 2-0 til pause, men det kunne vært fem eller seks mål. Det var en voldsom omgang som viste potensialet i gruppa, sa Finjord til NTB rett etter at kampen var over.

– I annen omgang lugget det litt mer i perioder, men vi gjorde en solid kamp og fikk et resultat som ikke gir poeng, men mye selvtillit.

Norge møtte et skotsk lag som var ganske nær å kvalifisere seg til sommerens VM, med knepent tap for Nederland i omspillet. Skottene holdt på å ta ledelsen nesten direkte fra avspark, men siden handlet det meste om Norge.

Varm om hjertet

– Skottland er det godt lag med sterke ambisjoner om å ta seg til EM i Nederland. De har vært nær i de siste kvalifiseringene og tapt bare noen få kamper de siste årene, sa Finjord.

– Vi hadde respekt for dem, men vi så jenter med en gnist som gjør oss varme om hjertet. Det er ting å jobbe med, og vi har steg å ta, men i dag så vi toppnivået både hos enkeltspillere og hos gruppa som helhet.

Finjords lag rakk å skape en rekke store sjanser allerede før Haavis ledermål, som gikk via tverrliggeren og inn.

Noen minutter før pause suste Kristine Minde fram på høyresiden og fant hodet til Ada Hegerberg, som ikke levnet keeper noen sjanse.

Gemma Fay i Skottlands mål leverte en rekke gode redninger, særlig på forsøk fra Lisa-Marie Karlseng Utland, men rett etter pause ble hun sjakk matt igjen da Nora Holstad Berge scoret etter hjørnespark.

Høyreback Ingrid Moe Wold satte punktum alene med keeper i det 79. minutt etter å ha presset fram en skotsk feil.

Klassescoringer

– Vi skapte sjanser på innlegg, gjennomspill, skudd fra distanse, og det var noen fantastiske scoringer som jeg håper folk hjemme får se etter hvert. I dag hadde vi fire klassescoringer, og i tillegg hadde vi fire i stolpene, sa Finjord til NTB.

Det norske laget reiser videre til Kasakhstan, der det tirsdag spiller sin første EM-kvalifiseringskamp. Torsdag tapte Kasakhstan 0-2 hjemme for Østerrike i den første kampen i Norges gruppe.

– Nå skal vi restituere og legge denne kampen ordentlig bak oss. Så reiser vi hjem til Oslo, og videre til Kasakhstan dagen etter. Det blir to dager med restitusjon og reise, men vi skal være klare tirsdag, lovet landslagssjefen. (©NTB)

KAMPFAKTA

Skottland – Norge 0-4 (0-2)

Firhill stadion

Mål: 0-1 Emilie Haavi (18), 0-2 Ada Hegerberg (42), 0-3 Nora Holstad Berge (47), 0-4 Ingrid Moe Wold (79).

Norge (4-4-2): Ingrid Hjelmseth (Cecilie Fiskerstrand fra 46.) – Ingrid Moe Wold, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge, Andrine Tomter (June Pedersen fra 67.) – Kristine Minde, Maren Mjelde, Andrine Hegerberg (Trine Rønning fra 60.), Emilie Haavi (Hege Hansen fra 84.) – Lisa-Marie Karlseng Utland (Synne Jensen fra 67.), Ada Hegerberg (Elise Thorsnes fra 80.).