I kveld starter Ronny Deilas kamp for å få Celtic inn i gruppespillet. FOTO: RUSSELL CHEYNE/NTB SCANPIX

Kjemper om 100 millioner

MESTERLIGAEN: Legia Warszawas tabbe på klubbkontoret kan ha gitt Ronny Deila og Celtic tidenes gavepakke. Det skotske storlaget er to kamper unna 100 millioner.

Det er summen som står på spill når Celtic møter Maribor i den siste kvalifiseringsrunden i mesterligaen. Celtic spiller borte i Slovenia i kveld. Returen går i Glasgow neste uke.

Sammenlagtvinneren er sikret plass i gruppespillet. Laget er samtidig garantert den nette sum av 100 millioner kroner. Med billettsalg og andre inntekter i tillegg er det ingen tvil om at mesterligaen er en særdeles gyllen mulighet.

- Vi skuffet mot Legia, men nå får vi en ny sjanse. Vi vet vi er gode nok om vi spiller slik vi kan, sier Ronny Deila.

 

Lavere forventninger

Mot Henning Bergs Legia var Deilas spillere sjanseløse.

Etter mesterligafadesen, der Legia vant 6-1 sammenlagt, ble det klart at Bergs lag hadde brukt en spiller som opprinnelig var suspendert. Derfor gikk plassen i stedet til Celtic.

Selv har det skotske laget slått tilbake etter Legia-flausen. I helga vant Celtic 6-1 over Dundee.

- Legia var en tøff, men viktig erfaring for oss. Nå har vi hatt en lang periode sammen, og spillerne ser bedre ut. Jeg tror vi kommer til å gjøre det bedre mot Maribor, sier Deila ifølge Celtics Twitter-konto.

Samtidig mener BBC-kommentator Liam McLeod at Celtic-manageren kan senke skuldrene i forkant av Maribor-dysten.

- Forventningene hos supporterne er justert ned etter de skuffende resultatene mot Legia. Dersom Celtic ikke går til mesterligaen, øker jo også sjansen for suksess i europaligaen, sier McLeod til NTB.

 

Ny signering

Etter sammenlagttapet for Legia mente han Celtic-stallen var for dårlig. Derfor har den norske treneren forsterket laget den siste tida. Aleksandar Tonev (angrep) og Jason Denayer (forsvar).

I går meldte dessuten BBC at Deila skal være nær en avtale med kantspilleren Mubarak Wakaso (24). Det er i så fall snakk om en utlånsavtale med Rubin Kazan-spilleren.

Om avtalen med Wakaso går i orden, håper Celtic å få Ghanas landslagsspiller registrert i tide til Maribor-kampene. Wakaso var i Ghanas tropp i sommerens VM-sluttspill i Brasil.

Uavhengig av Wakaso må Celtic regne med tøff motstand i Slovenia i kveld. Maribor slo ut israelske Maccabi Tel Aviv i forrige runde. Nå jakter de en ny skalp.

- Maribor er et veldig godt lag, spesielt på hjemmebane. Men alle vi møter, sier vi er favoritter. Det er vi vant med, sier Ronny Deila.

are.kolstad@dagsavisen.no