Sport

Kjelsås-trener Kampen hyller konkurrentene

– KFUM, Grorud og Skeid har vokst mye mer enn oss. Vi har en jobb å gjøre. Vi har stått omtrent på samme sted i 20 år, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen.

Klubbens A-lag er allerede i gang med oppkjøringen mot en ny sesong. På en bane og et anlegg som ikke imponerer noen. Da klubben spilte mot Alta forrige sesong, sa tidligere landslagsspiller Morten Gamst Pedersen til Dagsavisen at klubben snarest burde tilby bedre gress å spille på.

– Jeg er helt enig med ham. Men det virker som det er opplest og vedtatt at Oslo kommune bevilger penger til bytte av kunstgress kun hvert tiende år. Sist det skjedde, var i 2015. Gresset hos oss er ikke bra nok. Vi trenger nytt vanningsanlegg også, sier Kampen til Dagsavisen.

– Hva vil det dette koste?

– Jeg har ikke eksakte tall, men det ligger vel rundt to millioner kroner. Kunstgresset vi har nå er heller ikke særlig miljøvennlig, for å si det slik.

Les også: Kampen forlenget med Kjelsås: – En gledens dag (+)

Fri til RIMI-Hagen?

Kjelsås har over år bevisst satset på lokal forankring. De unge spillerne skal komme fra nærområdet. Nå har de endret synet og satsingen noe, i form av at det fra juniorlagsnivå skal satses bredere i rekrutteringen. G-19-laget rykket opp til Interkrets forrige sesong, så videre satsing ser lovende ut.

Men når det gjelder å få penger inn i kassa, skiller klubben seg fra de tre konkurrentene KFUM, Grorud og Skeid.

– Milliardæren Stein Erik Hagen, også kjent som RIMI-Hagen, vokste opp på Kjelsås. Har dere vært i kontakt med ham?

– Hehe. Jeg vet det var en dialog for mange år siden, men det kom aldri noe ut av det. Det hadde vært gøy om han hadde vært med, ja.

– Vil du fri til ham her og nå?

– Nei. Jeg vil ikke det. Men det er åpenbart at det er på den økonomiske siden våre tre konkurrenter har gått mest fra oss. Jeg tar gjerne en prat med Hagen, jeg, sier Kampen og smiler.

Les også: Kjelsås-kaptein Solli lover bedring denne sesongen (+)

Hedrer konkurrentene

– Det var lenge et tema hvilket lag som skulle bli Oslos nest beste - etter VIF. Det var jevnt og åpent. Honnør til våre konkurrenter som har lyktes bedre på den økonomiske siden, fortsetter Eivind Kampen.

– Hvorfor har dere ikke klart det samme?

– La meg si at det har skjedd mye på denne fronten under de ti årene jeg har vært her. Rammevilkårene og profesjonaliteten har blitt mye bedre også her. Men det er her vårt største potensial ligger. Vi må løfte oss et par knepp rent sportslig, så blir jobben kanskje enklere. Det jobbes selvsagt med begge saker, men jeg tror det er i den rekkefølgen det må skje. Vi vil ikke ta steg som innebærer risiko. Stabilitet og trygghet er nøkkelord hos oss.

Eivind Kampen sier at det foreligger konkrete planer – inkludert tegninger – om et nytt stadion, men at prosessen selvsagt er avhengig av nettopp økonomi.

Les også: Skeid starter oppkjøringen – med eller uten Daniel Braaten: – Han er allergisk mot mas (+)

Opprykk er målet

– Dere startet oppkjøringen med en spillergruppe som leverte negative Covid-19-tester. Hele verden preges av pandemien, hvordan er det med dine spillere?

– Jeg er mektig imponert over måten de takler dette på. De er unge, noen er nyforelsket, vi vet jo hvordan det er å være ung. Men de viser dedikasjon og profesjonalitet. Det er ingen surmuling, selv om de må levere rapporter om livsførselen utenfor fotballmiljøet. Alle vet at det venter ti dagers karantene ved positiv test, sier han.

– Du nevnte at det sportslige nok må heves før de store pengene kan komme inn. Så da er vel opprykk til nest høyeste nivå målet for den kommende sesongen?

– Vi prata nok litt for høyt før forrige sesong, og vi husker jo hvordan det gikk. Men, ja, opprykk er målet. Vi har en spillergruppe som er desperate etter å ta nye steg, avslutter Kjelsås' trener Eivind Kampen.

Dette er Kjelsås' treningskamper før seriestart:

30.januar: Gjelleråsen, (Li kunstgress).

6.februar: Strømmen, (Strømmen stadion).

13.februar: Grorud, (LSK-hallen).

20.februar: Kongsvinger, (Kongsvingerhallen).

6.mars: Skeid, ( LSK-hallen).

12.mars: Asker, (Føyka).

21.mars: Alta, (Grefsen stadion

26.mars: Fram, (Grefsen stadion).

5.april: Moss, (Grefsen stadion).

Les også: Kjønø får nok med Grorud og UEFA-kurs. Har treningskampene klare (+)

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Apple PodcastsApple Podcasts

Mer fra Dagsavisen