Nyheter

Kjelsås snytt for fotballfest mot FFK, men surmuler ikke: – Vi er privilegerte som får spille

16. mai skulle egentlig Kjelsås fått oppleve en skikkelig fotballfest i Fredrikstad. Slik ble det ikke - nå venter kun en tøff bortekamp.

Kjelsås har ikke fått noen god start på sesongen, i hvert fall ikke poengmessig. Det ble riktignok seier i første kamp borte mot Senja, siden er det blitt to tap på hjemmebane for Alta og Eidsvold, samt uavgjort borte mot Hødd.

Hovedtrener Eivind Kampen, som etter forrige kamp mente spillernes holdning var for dårlig, er likevel klar på at det ikke er mye som mangler før man er der man ønsker å være.

– Man har analysert seg gjennom kampene, og det er ikke noe man er stolte av. Det er likevel heller ikke så mørkt at det ikke er noe vi ikke kan fikse. Det er ikke snakk om ville strukturelle problemer. Det er småting som må på plass før vi ser bra ut, eller mange småting, ler han, og legger til:

– Får vi det på plass, så henger fotballen ofte sammen. Så det er ikke noe krisestemning her, selv om vi er jævlig sinte, og innbitte på at vi skal få på plass prestasjonen vår.

– Stor kontrast

Lørdag venter Fredrikstad på bortebane. Kampen skulle opprinnelig blitt spilt 16. mai. Det hadde betydd flere tusen mennesker på tribunen, og en ordentlig fotballfest.

Nå blir det 200 tilskuere.

Det gjør muligens oppgaven enklere for Kjelsås, men trener Kampen skulle gjerne sett at de hadde fått oppleve trykket på et av Norges flotteste idrettsanlegg.

– Det blir jo den største kontrasten og den beste påminnelsen om at det er litt krisestemning i landet. Det er synd, men det er stund siden vi var klar over det, påpeker han.

– Men jeg antar at du tenkte på det da det ble klart?

– Jo, det er klart det. Det er en stor fest, og det er jo litt det fotball handler om, og det er en sjelden variant på vårt nivå. Så det er ergerlig. For mange unge spillere som er i starten av solid karriere så vil sånne anledninger være noe man kan lære  av, med litt trøkk og ramme, sier Kampen, som likevel er klar på at det ikke er grunn til å surmule.

– Vi er jo privilegerte nå som får lov til å spille kamper. Det er nok av sure fjes som ikke får lov. Derfor må vi nyte de øyeblikka her.

Viktig kamp

Oppgjøret mellom de to lagene ble før sesongen sett på som et mulig toppoppgjør. Det blir ikke lørdagens kamp. FFK står riktignok med full pott etter de fire første kampene, men Kjelsås har kun samlet fire poeng. Selv om det utenomsportslige er forandret er det fremdeles et godt fotballag plankebyen mønstrer. Oppgaven er ikke enkel for Kjelsås - som trenger poeng.

– I den grad man har et budsjett på poeng i sesongen så ligger vi litt bak vårt budsjett. Det betyr at du må begynne å plukke poeng der det ikke sto i budsjettet at du skulle ta med deg mye, innrømmer Kampen, som påpeker at selv om Fredrikstad har gjort det bra så langt denne sesongen vil presset alltid være større hos rødbuksene.

– De kommer jo til kampen med en spiss som koster like mye som hele troppen vår. Presset er et helt annet der. Vi har press i forhold til oss selv, og at vi ønsker å få på plass prestasjonen vår. For dem er alt annet enn å være suveren for dårlig, påpeker han.

Ikke mye som mangler

Selv om det er en del som har skranta for Kjelsås denne sesongen, så ser sjefen likevel lyst på en del av spillet. Spesielt det defensive.

– Det positive er jo at vi har sluppet til utrolig lite sjanser. Utenom personlige feil ville vi holdt nullen i alle kampene, men det er en viktig del av det, tar han seg selv i, og ler litt.

Les også: Frustrert Kjelsås-kaptein: – Den tyngste perioden min i Kjelsås

Poenget er likevel intakt:

– Det ville vært annerledes om lagene vi møtte skapte sjanse på sjanse og vi hang i stroppene. Det gjør de jo ikke.

Samtidig er han klar på at dersom de ikke får opp prestasjonen vil det bli tøft på Fredrikstad stadion.

– De er bra og har et voldsomt arsenal med kvalitetsspillere, men de har ikke vært suverene i kampene sine de heller, men har klart å bikke det hjem - Skeid ble rana der, minner han om, før han skyter inn:

– Men det er et kjempefint fotballag, det er ikke det jeg prøver å si, men det vet vi at vi kan være også - men får vi ikke opp prestasjonen så spiser de oss.

Tynn tropp

Kampen har heller ikke veldig mange muligheter til å rokere på laget Troppen er tynn, men likevel utelukker ikke sjefen at det kan bli bytter. Samtidig peker han på at de har vært litt uheldige med en omstrukturering i klubben.

– Det er dårlig timing med omlegging der A-laget har blitt mindre, mens rekruttavdelinga har blitt større. Rekrutten får jo ikke spille kamper. Det er jævlig dårlig tima, men det kunne man ikke vite. Vi har en liten tropp nå og den må selvfølgelig prestere. Det er ikke gitt at det er de elleve som starta sist som nå starter igjen. Alle må spille roller, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen