Kjelsås scoret fire og holdt endelig nullen

(Kjelsås - Senja 4-0). Med tap for Åsane på lørdag hadde Kjelsås sjansen til å få en luke ned til røkla sammen med Grorud på toppen av tabellen.

Bilde 1 av 2

Av Mathias Eftedal

GREFSEN STADION (Dagsavisen):  Det tok de komfortabelt hånd om med en veldig overbevisende 4-0 seier hjemme mot Senja. Sist Kjelsås møtte Senja hadde de blitt påført sitt første og hittil eneste tap mot Sotra og haltet inn til sommerpausen med en litt dårlig periode med uavgjort mot dagens motstander.

Før dagens kamp hadde formen snudd og selvtilliten gått opp og det skulle vise seg å gjøre utslag på banen med flott angrepsspill, masse fine enkeltprestasjoner og endelig en kamp hvor nullen holdt hele kampen.

- Vi dreper kampen veldig tidlig i dag og så var det viktig for oss å holde nullen. Den har røket unødvendig i en del kamper som har vært daue. Det har ergra oss mer enn at det er en krise, men det var godt å få den og det betyr litt, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen, som erkjente at det var mentalt deilig å få en smultring for første gang siden 5. mai.

Taaje i en av sine mange hodedueller i kampen mellom Kjelsås og Senja på Grefsen stadion.

Taaje i en av sine mange hodedueller. Foto: Mathias Eftedal

Jesper Solli i form, uten «halsbånd»

Favoritten Kjelsås var frampå med en gang og fikk etablert et press etter ca. 5 minutter. Først dro Magnus Aasarød til med en suser av et frispark etter at Ulrik Mathisen forserte fram på midten og ble dratt ned på 25 meters hold. En Jesper Solli i kjempeform viste seg fram like etter på med et farlig innlegg, og det skulle komme med fra den kanten.

Solli har fått flytte ut på venstrekanten etter at Kjelsås fikk hjem Lars Brotangen, noe han tydeligvis trives godt med.

- Jesper er en kjempegod sentral midtbanespiller, men han må da beherske en del av X-faktoren sin i litt større grad. Nå kan han slippe seg mer løs og det gir utrolig masse energi i spillet vårt og du ser at han sprudler og trives godt med å få av det «halsbåndet», fortalte Kampen til Dagsavisen.

For da kvarteret var spilt fikk Solli ballen midt i 16 metern. Med et par forsvarsspillere rundt seg dro Solli til med noen såledragninger som selv Wilfried Zaha ville blitt sjalu på og fikk fyrt av et skudd som trillet nesten midt i mål bak en forsjamset Erlend Henriksen i Senja-buret.

Første Idrissi-mål siden Mai

Kjelsås spilte seg fri gang på gang, spesielt til høyreback Sturla Ottesen som var veldig sulten på overlappen. Etter et par gode sjanser kom også scoringen fra den kanten. Ottesen ble flott spilt fri igjen, og sendt ballen langs bakken til Walid Idrissi. Spissen som ikke hadde scoret siden cupkampen mot Skeid i mai, holdt unna mannen sin og sendte ballen ned i høyre hjørnet bak keeper til 2-0.

Det skulle ikke bli med det heller, for kun få minutter senere lå ballen i nettet for tredje gang før halvtimen var spilt. Som så mange ganger før fikk Jesper Taaje hodet på ballen etter en corner. Istedenfor å heade mot mål sendte han ballen inn i et mylder av spillere rett foran mål, der hjemvendte Lars Brotangen fikk pirket ballen i mål.

- (Brotangen) tilfører oss en del egenskaper som vi hadde litt manko på. Han er en litt annen type enn resten av midtbanespillerne våre. Så det gjør at vi kan slippe fri de offensive kreftene i de andre i litt større grad enn vi kunne i vår. Så tilfører han mye i form av ledelse, kommunikasjon og ergjerrighet, så det var helt midt i blinken at han kom hjem, sier Kampen om sin hjemvendte sønn.

Spillet roet seg ned fram til pause, men Senjas mest fremtredende Tor Martin Mienna misbrukte deres beste mulighet etter at Sigurd Martiniussen hadde klønete gitt bort ballen. Skuddet alene mot keeper Sivertsen fra 7 meter gikk heldigvis for Kjelsås rett på.

Frekke avslutninger og sikkert straffespark

Det var tydelig at selvtilliten vokste hos Oslos Tak for andre omgang åpnet med frekke avslutninger og nok en ball i nettet som dessverre ble avblåst for offside. Lars Brotangen var igjen sist på ballen i feltet etter en corner, men en sylfrekk «klakk» med hælen i beste Zlatan-stil, men flagget var oppe. Et par minutter senere vartet Idrissi opp med et brassespark, som gikk rett på keeper.

3-4-5 mann prøvde å stoppe Akinbola Akinyemi etter 58 minutter, men kraftspissen forserte inn i 16 metern og holdt seg på beina. Etter et lite veggspill med spisspartner Idrissi ble Akinyemi taklet i feltet og Magnus Aasarød fikk sjansen på straffespark. Den ble enkelt ekspedert i nedre hjørnet med keeper i det andre hjørnet og Kjelsås fikk sitt fjerde mål i en og samme kamp for første gang i år.

Akinyemi var skikkelig i drivet, for han dro seg nok en gang forbi nesten alle etter 65 minutter. Ballen gikk ut til Aasarød og inn til Idrissi, men avlsutningen fra farlig posisjon ble reddet.

Kjelsås så mer og mer fornøyde ut med kampen og lettet litt på gasspedalen utover i den andre omgangen, akkurat som i den første. Seiern var i grunn sikret og da gjaldt det bare å holde nullen for første gang på lenge.

Mange trodde at nullen røk etter 78 minutter, da Senja fikk trillet ballen i mål fra kort hold, men flagget var oppe til fordel Kjelsås denne gangen. Et par minutter senere reddet Ola Bjørnland ballen på streken, så vidt det var. Mer ble det ikke og 4-0 var et faktum.

«Vrien bortekamp» mot Elverum neste

Med revansje mot Senja etter et surt uavgjort resultat i første halvdel av sesongen, blir neste oppdrag å få revansje mot Elverum etter uavgjort-resultatet hjemme mot dem i første kamp etter ferien. Elverum spilte 1-1 mot Mjølner søndag, men er i mye bedre form enn de var i første halvdel av sesongen. Kampen tror det blir en vrien bortekamp.

- Vi hadde dem her og det var en tett kamp. Vi forbereder oss på en veldig tøff bortekamp. De er i tung poengnød og kommer til å selge seg dyrt, så den blir tøff, sier Kampen til Dagsavisen etter kamp.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

---

• 2. divisjon, avdeling 2 søndag:
  • Kjelsås - Senja 4-0 (3-0)
  • Grefsen Stadion: 299 tilskuere.
  • 1-0 Jesper Solli (15), 2-0 Walid Idrissi (25), 3-0 Lars Brotangen (29), 4-0 Magnus Aasarød (59)
  • Dommer: Sander Magdaon Bråten (Randesund IL)
  • Gule kort: Ingen
  • Helgens serierunde: Lørdag: Sotra – Bærum 3-2, Grorud – Florø 5-1, Asker – Åsane 4-3.
  • Søndag: Fram Larvik – Alta 2-0, Mjølner – Elverum 1-1, Kjelsås – Senja 4-0, Oppsal – Odd 2