Kjelsås-kaptein Espen Frøystveit må legge seg ned utenfor sidelinja rett før slutt. Sekunder senere hadde Ullern utlignet. FOTO: REIDAR SOLLIE

Kjelsås mistet seieren på overtid

(Kjelsås - Ullern 1-1). Opprykkshåpet svinner for Kjelsås. To poeng gikk tapt på overtid da Kjelsås-kapteinen lå på sidelinja og slet med kramper.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Med seier i lørdagens "trikkeseriekamp" ville Kjelsås fortsatt ha fjernkontakt med lagene som kjemper om opprykk til 1. divisjon.

Men da Ullern-kaptein Martin Christiansen fikk lurt inn Ullerns utligning på overtid, fløy to poeng over Akerselva og forsvant.

- Nå er det ikke marginer lenger. Vi er ikke gode nok når vi slipper inn mål i en slik kamp vi skal kontrollere inn. Men vi skal fullføre sesongen med stil, sier Kjelsås-kaptein Espen Frøytsveit til Dagsavisen når han har fått kreket seg opp fra ustabilt sideleie, der han lå og ikke fikk sett den kanskje skjebnesvangre utligningen.

Før det hadde nettopp Frøystveit banket inn det ene målet som ville gjort ham til matchvinner, og han ble kåret til banens beste spiller av den lokale juryen. Premien var en times massasje hos en lokal sponsor. Det kunne trengs.

Men et hardt kjempende Ullern-lag ødela all moroa.

Tøffe dueller

Kjelsås styrte det meste av kampen, slik de vanligvis gjør på hjemmebane. Frøystveit styrte troppene igjen fra sin lave midtbaneposisjon, men laget måtte vente til nesten 70 minutter var spilt før Ullern-keeper Lars Jørgen Myhrvold måtte kapitulere. Det skjedde på et frispark fra 20 meter som Frøystveit banket inn.

Ti minutter senere skjøt han et nytt frispark to meter nærmere, og ballen strøk vinkelen bak en sjanseløs keeper.

- Det skuddet var antagelig bedre, men jeg bommet med noen centimetre, sier Frøystveit.

Og før det hadde Axel Pedersen dundret ballen i tverrliggeren fra 25 meter. Ingen tvil om hvem som var nærmest seieren.

LES OGSÅ: Og Skeid berget ett poeng i nord

Møller ute

Men tross spillemessig overtak skapte ikke Kjelsås stort mer enn de nevnte situasjonene. Lagets største profil, Simen Stamsø Møller, var opptatt med jobb. Og i forrige kamp (0-1 for Finnsnes) måtte Frøystveit bli hjemme med sykt barn. Men i Møllers fravær jobbet Christoffer Skårn knallhardt i press. Men avslutningene sto ikke i stil med energibruken.

- Vi er avhengig av å ha alle med. Dette er synd, for jeg mener årets mannskap er veldig bra og vi kunne kjempet om opprykk. Men, for all del, det er mange kamper igjen, sier kapteinen.

Men sannheten er at Kjelsås ikke har slått topplagene KFUM, Grorud og Tromsdalen. Men de var veldig nære i alle tre. Mot KFUM bommet Frøystveit på straffe.

 

Ullern ga aldri opp

Da Kjelsås jaget 2-0 i lørdagens kamp, klarte Ullern på sterkt vis å slå tilbake og med stor energi klarte de å skape noe i sluttminuttene. Nevnte kaptein Frøystveit prøvde å halte videre med krampe, men måtte gi seg.

Og da han omsider fikk lagt seg ned på sidelinja, tok Ullern et langt innkast som havnet i feltet foran Kjelsås-keeper Terje Kirsebom. Og der var Ullerns storvokste kaptein Martin Christiansen sterkest.

Og Ullern, som jobber febrilsk for å berge plassen, jublet som om de hadde vunnet kampen.

- Dette var spillemessig et stort skritt framover for oss, sier trener Ole Johan Aas til Dagsavisen.

- Vi ble rundspilt av Skeid i forrige runde i en tafatt kamp fra vår side, nå gikk vi inn i duellene og var tøffe i hodet. Og vi klarte å skape et lite trøkk i sluttminuttene som vi vant ett poeng på. Dette betyr mye for selvtillten i laget, sier Ullern-treneren. Laget har tre lag bak seg og det lover han skal være sitasjonen sesongen ut.

For laget har også fått noen nye spillere inn som blir klare til neste serierunde.

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 1 (trikkeserien).

Kjelsås - Ullern 1-1 (0-0)

Grefsen stadion: 141 tilskuere.

Mål: 1-0 Frøystveit (69), 1-1 Christiansen (90).

Dommer: Kristian Randen, Hof. Gule kort: Espen Frøystveit, Kjelsås, Tallak Galba Oluwole Jerman Bright-Taylor, Bendik Lysvåg, Blerim Redzepi, Ullern.

Øvrig kamp lørdag: Senja - Finnsnes 2-3.

Søndagens kamper: Harstad - Skeid, Grorud - Mjølner, Holmen - Tromsdalen. Mandag: Lyn - Vålerenga 2, Stabæk 2 - KFUM

 

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!