Sport

Kjelsås mistet poeng rett før slutt

(Fredrikstad - Kjelsås 3-2). Kjelsås kjempet med ti mann, men fire minutter før slutt fikk FFK det straffesparket som avgjorde kampen.

Bilde 1 av 3

Etter første omgangen var det ingen som kunne skjønne hvordan Kjelsås skulle få et mulig poeng i denne kampen.

For etter å ha misbrukt store sjanser, inkludert et klokkerent stolpeskudd, var det Fredrikstad som styrte hele omgangen.

Kjelsås-keeper William Da Rocha holdt laget inne i kampen helt til Martin Nieves headet inn den første goalen etter snaut 20 minutter.

Kjelsås slo tilbake

Og da Riki Alba doblet ledelsen åtte minutter senere, så dette ut som en ren enveiskjøring.

Men Kjelsås kom med en annen energi inn i 2. omgangen og plutselig sto det 2-2 på Fredrikstad stadion.

Først var det Erik Grønner som kom seg fri på høyrekanten og scoret fra nesten død vinkel. Ikke stort keeperspill ved den anledningen.

Fire minutter senere fikk samme Grønner rødt kort og marsjordre, men med ti mann fortsatte Kjelsås sin aggressivitet. Og fem minutter etter at Grønner måtte gå av banen, headet kamptein Jesper Solli inn utlignigen.

Ned fra tribunen

Resutatet var et lite sjokk for FFK, og de måtte hente inn sin skadeplagede spiss Henrik Kjelsrud Johansen ned fra tribunen.

Fire minutter før slutt fikk Fredrikstad straffespark og nettopp Kjelsrud Johansen satte den slik at FFK fortsatt er uten poengtap i 2. divisjon.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi svarer i 2.omgang Alt i alt et fortjent tap, men jeg er ganske sikker på at vi fikk løsna på noe etter pause, som vi kan bygge videre på, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til klubbens facebook-side.

Han karakteriserte førsteomgangen som grusom.

– Vi virket slitne etter pause og jeg må finne svar på hvorfor vi slapp Kjelsås inn i kampen igjen, sa FFK-trener Bjørn Johansen til Direktesport.

–  Men vi får ha fokus på at vi var det beste laget i 75 minutter, men ble hardt straffet da vi slapp oss ned, legger han til.

– Kjelsås så ut som et 4. divisjonslag før pause. Men det var fordi vi leverte årsbeste. Men 2. omgangen må vi gjøre noe med, sier matchvinner og den tidligere VIF-spissen Henrik Kjelsrud Johansen

Topplagene Kvik Halden og Fredrikstad møtes i neste serierunde.

KAMPFAKTA

2. divisjon menn lørdag:

Fredrikstad - Kjelsås 3-2 (2-0)

Fredrikstad stadion: 200 tilskuere

Mål: 1-0 Martin Nieves (19), 2-0 Riki Alba (28), 1-2 Erik Grønner (47), 2-2 Jesper Solli (56), 3-2 Henrik Kjelsrud Johansen (86 straffe).

Dommer: Ali al Hatam, Skreia.

2. divisjon menn lørdag, 5. runde: 

Fløya – Kvik Halden 0-6, Skeid – Eidsvold Turn 2-0, Florø – Alta 1-2, Fredrikstad – Kjelsås 3-2, Senja – Hødd 1-0.

Spilles søndag: Brattvåg – Moss, Vålerenga 2.-lag – Tromsdalen.

Mer fra Dagsavisen