Kjelsås kastet bort to poeng i opprykkskampen

(Kjelsås - Odd 2 1-1). – Vi hadde tolv store og seks middels målsjanser, sa en lettere oppgitt Kjelsås-trener Eivind Kampen etter at to poeng forsvant ut i høstmørket mandag kveld.

Bilde 1 av 3

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Det er gjentatt uendelig mange ganger, men fotball er fortsatt det spillet der det beste laget ganske ofte taper sine kamper. Kjelsås tapte ikke mandag kveld, men spillerne følte det slik. For to viktige poeng gikk tapt.

– Vi startet veldig bra i høstsesongen, men så fikk vi smellen mot Elverum (tap 2-3 i siste minutt) og nå denne. Men vi får trøste oss med at vi fortsatt er med i opprykkskampen, sier keeper Erik Sleipnes Sivertsen til Dagsavisen.

12-2 i målsjanser

Han opplevde det keepere alltid vil unngå. Etter å ha vært arbeidsledig i nesten en omgang, går det første skuddet på mål inn.

Det var ikke bare Odd2 sitt første skudd, det var faktisk også deres første skikkelige angrep i kampen etter 40 minutter.

Det var til gjengjeld ganske elegant da de spilte seg gjennom Kjelsås-forsvaret på entouch før Eivind Willumsen avsluttet fra ti meters hold.

Før det handlet kampen bare om hvordan Kjelsås skulle klare å bryte ned det kompakte forsvaret fra Skien.

Det skjedde bare en gang, da en snau halvtime var spilt. Jesper Solli slo corneren fra høyre, ballen gikk via Jesper Taaje før Lars Brotangen fikk sendt ballen i nettet fra kort hold. Det var Brotangens andre scoring for Kjelsås etter at han kom tilbake fra HamKam.

Kunne blitt et ran

– Vi har jo bare oss sjøl å takke. Jeg synes dommeren stykker opp kampen veldig mye og legger til for få minutter, men vårt hovedproblem er at vi ikke scorer på så mange målsjanser, sier Eivind Kampen til Dagsavisen.

Både Magnus Aasarød og Walid Idrissi (spilte bare 2. omgang) kom til store muligheter.

Men det skal også nevnes at Odd fikk en gedigen mulighet kvarteret før slutt da de nærmest bommet på åpent mål. Det hadde blitt et ran, men det skjer også ganske ofte i fotball.

Med poengtapet er Kjelsås fem poeng bak Grorud på tabelltoppen( 39 mot 34), mens Åsane også vil være med der de ligger tre poeng bak Kjelsås igjen. Og Kjelsås skal blant mye annet ha Åsane i Bergen i høst.

Kjelsås mot Grorud

Den kampen spilles etter det som nå ser ut som den store seriefinalen, Kjelsås - Grorud på Grefsen stadion lørdag 28. september.

– Ja, det kan ha skjedd mye før vi kommer dit. Her er det tøffe kamper hver helg, sier Kampen, som nå bare ser fram til møtet med uberegnelige Bærum på Kadettangen kommende helg.

Men det kan bli dobbeltseier til Oslo i denne 2. divisjonsavdelingen, akkurat som det ble i fjor med Skeid og KFUM, med det resultat at begge rykket opp. Toerlaget skal som kjent spille kvalifisering mot det andre toerlaget i 2. divisjon, og så mot laget som ligger tredje sist i 1. divisjon. Akkurat nå er det Skeid....

– Ja, det blir en spennende høst, sier keeper Sivertsen, som vet han får mer å gjøre enn det han opplevde denne mandagskvelden.

Odd er eneste eliteserieklubb som har lag i 2. divisjon, og med poenget mot Kjelsås ligger de ett poeng over nedrykksstreken.