Kjelsås hentet opp to mål de siste fire minuttene

(Florø - Kjelsås 2-2). Ett minutt før full tid lå Kjelsås under med to mål. Så kom reduseringen og utligningen fire minutter på overtid. Da kan de fortsatt nå sluttspillet i 2. divisjon, men må ha hjelp fra andre.

Men veldig mye skal klaffe for å få det til. Først og fremst må de slå Skeid på Grefsen stadion om en uke, i tillegg må en rekke andre resultater gå deres vei, inkludert i resten av denne serierunden.

For med bare tre seire på tolv kamper, er sesongen i ferd med å bli en fiasko. Men lørdagens avslutning var en oppmuntring for et Kjelsås-lag som har mistet mange poeng i sluttfasen.

Kampuret viste 89 minutter da Akinbola Akinyemi headet inn 1-2 etter en omgang Kjelsås hadde dominert totalt. De opprettholdt trykket mot Florøs mål og etter 93.15 lå utligningen i nettet. Da var det Jesper Solli som var våkent inne i feltet og fikk pirket inn den livsviktige utligningen. Hvis ikke kunne sesongen i praksis vært over.

Nå lever den i hvert fall i en uke til når Skeid kommer til Grefsen stadion lørdag 3. oktober.

Svak 1. omgang av Kjelsås

I kaldt solskinn i Florø lørdag var det hjemmelaget som både var mest aggressive og effektive. Disse lagene lå på samme poengsum før kampstart og i så måte var det en liten finale om sluttspillplass.

Florø startet klart best og hadde to farlige skuddforsøk før ti minutter var spilt. Ved begge anledninger viste Kjelsås-keeper Erik Sivertsen at han var på fra start. Han måtte ut i full strekk.

På den andre siden fikk Jens Bonde Aslaksrud første store Kjelsås-sjanse da han fikk avgårde et godt skudd fra kort hold etter et snaut kvarter. Da var Florø-keeper Mathias Finnestrand våkent med med en beinparade.

Det skulle vise seg at dette ble den eneste Kjelsås-sjansen før pause.

Fior Florø tok fortjent ledelsen etter 22 minutter da Vladan Radojkic fikk pirket inn ledelsen etter flipperspill inne i Kjelsås-feltet etter en corner.

Bedre Kjelsås etter pause

Tre minutter før pause kom 2-0 da Jonatan Braut Brunes avsluttet et raskt Florø-angrep. En lang ball ble løftet inn i bakrom og Brunes rakk å runde keeper før han trillet inn kampens andre scoring.

Antagelig handlet pausepraten i Kjelsås-garderoben om større aggressivitet.

Laget gikk i hvert fall ut som en rakett etter pause og laget ropte på straffespark i første angrep. Men sannsynligvis var avgjørelsen riktig. Jens Bonde Aslaksrud kom til avslutning, men mente han ble forstyrret. Dommeren overså hendelsen.

Kjelsås presset høyere og lyktes med å ta taktstokken i kampen, men uten å komme til store sjanser. Florø lå kompakt og tettet de fleste åpninger. Nærmest kom Akinbola Akinyemi ti minutter før slutt etter et frispark fra Jesper Solli. Men igjen ble avslutningen for puslete.

Florø var ikke inne i Kjelsås 16-meter før Joni Onni Kristian Mäkelä gikk på en kontring nærmesl alene og var centimetre unna å trille inn 3-0.

I stedet kom den allerede omtalte avslutningen. Seieren Florø tok for gitt ble plutselig skuslet bort. Og nå står begge lag likt igjen foran avslutningen, men Florø er foran Kjelsås med to måls bedre målforskjell.

Da dommer blåste av kampen mente Kjelsås det var for tidlig. Det ble krangling mellom spillerne og dommeren delt ut to gule kort etter at kampen var over.

En runde gjenstår

Kun en serierunde gjenstår før tabellen deles i to. Kjelsås tar i mot Skeid på Grefsen stadion lørdag om en uke. Skeid spiller sin kamp i denne runden mot Senja søndag i Vallhall. De sju beste går  til sluttspill, de sju siste for å unngå nedrykk.

Men nedrykk til hva? Årets 3. divisjon er avlyst og ingen kommer opp. Norges Fotballforbund skal ta en avgjørelse rundt dette mandag.

2. divisjon menn lørdag, 12. serierunde:

Florø - Kjelsås 2-2 (2-0)

Florø stadion: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Vladan Radojkic (22), 2-0 Jonatan Braut Brunes (42), 2-1 Akinbola Akinyemi (89), 2-2 Jesper Solli (90+3).

Dommer: Sondre Brudvik, Tertnes.

Gule kort: Christer Husa, Joni Onni Kristian Mäkelä, Dino Omerovic, Florø, Jesper Solli, Ismar Dizdar, Kjelsås.

Kjelsås lag: Erik Sivertsen - Sigurd Tveter Martinussen, Sturla Ottesen, Jesper Taaje, Ola Bjørnland (Ismar Dizdar 90) - Akinbola Akinyemi, Ulrik Mathisen, Jesper Solli - Erik Rosland (Walid Idrissi 55), Jens Bonde Aslaksrud (Erik Grønner 62), Yaw Painsil.