Kjelsås endte sesongen med hjemmetap for Skeid

(Kjelsås – Skeid 2-3) Kjelsås visste at de trolig måtte ha en seier for å holde liv i håpet om å forlenge sesongen, men en femminuttersperiode før pause ble skjebnesvanger da Skeid scoret to mål og sikret seg alle poengene.

Bilde 1 av 2

Fem lag lå innenfor et poeng i kampen om sjuendeplassen som ga forlenget sesong, deriblant Kjelsås. Med dårligere målforskjell enn de over var det bare seier som i realiteten ville gi Kjelsås flere kamper å spille denne sesongen, mens det for Skeid handlet om muligheten til å innta playoffplassen til Obos-ligaen, i det tabellen ble delt i to.

I grått høstvær på Grefsen stadion var det bortelaget som kom best i gang, og som presset stort sett fra start. De rødkledde noen trikkestopp unna kom seg til et par halvsjanser i åpningsminuttene, uten at det ble spesielt farlig. Etter omlag fem minutters spill dro Johnny Per Buduson seg inn fra kanten av 16-meteren og fyrte av, men skuddet ble blokkert.

Buduson skled inn ledermålet

Det skulle ikke gå mange minuttene før Buduson viste seg fram igjen, og denne gang ble det tellende resultat. David Gyedu tråklet seg gjennom på høyrekanten, og med et skokk av blåkledde fikk han skutt mot mål. Skuddet ble blokkert i et hav av Kjelsås-spillere, før ballen til slutt havnet på bakerste stolpe der Buduson skled inn ledermålet i det vi rundet ti minutters spill på Oslos tak.

Ti minutter senere skulle Kjelsås få sin første store mulighet i kampen, da kaptein Jesper Solli snappet opp et dårlig utspill fra Skeid-keeper Idar Lysgård. Midtbanespilleren avanserte noen meter mot Skeids 16-meter før han skjøt, men Lysgård gjorde opp for seg ved å være fint nede for å slå skuddet fra Solli unna. Returen havnet imidlertid i beina på Jens Bonde Aslaksrud, men en kombinasjon av hardt press og at Kjelsås-spissen ikke klarte å stokke beina sine hindret utligningsmålet.

Frisparkperle ga Skeid tilbake ledelsen

De oppmøtte på Grefsen stadion måtte imidlertid ikke vente lenge på å slippe jubelen løs, da Ola Bjørnland allerede minuttet senere sørget for utligningen. Kjelsås gjennomførte en fin kontring etter å ha brutt Skeid på egen banehalvdel. Ballen fant veien til Bjørnland, som veide opp mulighetene sine for et innlegg. Det gikk via en Skeid-spiller og suste rett i nettet, bak en totalt utspilt Lysgård i Skeid-buret.

Kjelsås fortsatte presset, og Solli presset fram en corner med et skudd fra 16-meteren som ble blokkert ut. Ismar Dizdar møtte den første corneren på nærmeste stolpe, men hans forsøk ble blokkert ut til en ny corner. Den prøvde Sturla Ottesen på finurlig vis å hælsparke i mål, men forsøket gikk langt over og utenfor.

Etter en god periode med Kjelsås-press, fikk hjemmelaget seg en på tygga ti minutter før pause. Kjelsås ga vekk et litt unødvendig frispark mot en feilvendt Taofeek Ajibade Ismaheel. Skeid-back Henning Andresen skrittet opp, og skrudde på nydelig vis frisparket over muren og rett i krysset fra en 20-22 meters hold.

– Henning står ofte igjen etter trening og øver på frispark, så det er ingen tilfeldighet at han scorer på et nydelig frispark i dag. Det gjør han ofte på trening også, så det var deilig å se den gå inn, sier Skeid-trener Gard Holme.

Spolert mulighet for å sette spikeren i kista

Ismaheel var ikke ferdig med det, da han fikk en enkel oppgave å bredside inn gjestenes tredje mål for dagen fra kort hold fire minutter før pause. Som om ikke det var nok fikk Johnny Per Buduson en alle tiders mulighet for å sette spikeren i kista minuttet senere.

Skeid-spissen dempet en klarering på brystet og tvang seg framover og mot Kjelsås-keeper Erik Sivertsen. Bare en uvanlig svak avslutning av Buduson hindret et nytt mål, da Sivertsen var på halvdistanse, men Budusons forsøk trillet heldigvis for Kjelsås' sisteskanse rett i armene hans.

Etter pause var det vertene som kom best i gang, og Akinbola Akinyemi fikk en stor mulighet til å redusere etter bare et par minutters spill. Kjelsås-spilleren befant seg plutselig midt foran mål, da et innlegg kom inn fra siden, men klarte ikke å styre headingen under tverrliggeren.

Ny praktscoring ga Kjelsås fornyet håp

I det hele tatt styrte Kjelsås det meste som skjedde de første ti minuttene etter pause, og flere av Kjelsås-spillerne skrek på hands etter et frispark i meget god posisjon. Dommer Marius Bye forholdt seg rolig, selv om flere i blått skrek og løp etter han. Straffe ble ikke blåst, men Kjelsås fortsatte å dominere ballinnehavet og sette press på Skeid.

Sånn fortsatte det den første halvdelen av den andre omgangen. Kjelsås hadde mye ball, og Skeid satset på kontringer. Daniel Braathen brøt fri og stormet inn mot mot mål etter 67 minutters spill, men Skeid-profilen banket ballen i tverrliggeren og ut fra relativt skrå vinkel.

– Vi spilte ikke fantastisk i andre omgang, og vi ble nok litt feige der. Vi visste at Kjelsås måtte fram, slik at det trolig ble kontringsrom, og da var planen å være kompakte og nekte Kjelsås rom. Men vi spilte så dårlig i angrep, at det var Kjelsås som fikk kontre på oss, selv om vi lå bakpå, sier Holme til Dagsavisen.

Om Henning Andresens scoring i første omgang var vakker å se på, var ikke skuddet Jesper Solli produserte 20 minutter før slutt noe mindre vakkert. Kapteinen plukket opp ballen på en 25 meters hold, og gikk et par meter før han banket til. Ballen fikk en helt strålende skru og føk inn i det høyre krysset sett fra Sollis hold. En praktscoring, som godt mulig er årets mål på Grefsen stadion sørget for fornyet håp på de blåkledde.

Sterkt Kjelsås-press til ingen nytte

Like etter måtte Skeid-keeper Idar Lysgård plukke fram en god redning etter en heading fra Jens Bonde Aslaksrud, for å hindre utligningen. Kjelsås kastet alt fremover, og ga virkelig alt for å finne utligningen som kunne gi dem et lite håp om flere kamper og sjuendeplassen, men ballen ville bare ikke inn for de blåkledde.

Fem minutter før slutt fikk Johnny Per Buduson en mulighet til å punktere oppgjøret, men Kjelsås-keeper Erik Sivertsen kom fint ut for å avskjære muligheten. Kjelsås ropte igjen på straffespark på overtid, men nok en gang valgte dommer Marius Bye å overse ropene.

Dermed ebbet det ut med 3-2-seier til Skeid, som betyr at Kjelsås er ferdigspilte for sesongen. Med seier over Kvik-Halden i siste serierunde, var det Tromsdalen som knep sjuendeplassen. Poenget foran Vålerenga 2 som snudde til seier borte mot Alta.

– Det kan bli helt avgjørende at vi fikk med oss disse tre poengene, når vi teller opp til slutt. Vi blir som sagt litt feige i andre omgang, siden vi har noe å forsvare til pause. Samtidig har vi lyst til å gjøre det vi skal, og det fører til at noen prøver å spille ordentlig fotball mens andre er feige og da blir det litt gærent. Vi får ta med oss at vi scorer noen fantastiske mål, og at vi gjør en god førsteomgang som gjør at vi vinner, sier Holme.

PostNord-ligaen avd. 1 – runde 13

Kjelsås – Skeid 2-3 (1-3)

Grefsen stadion, 200 tilskuere

Mål: 0-1 Johnny Per Buduson (10.), 1-1 Ola Bjørnland (22.), 1-2 Henning Andresen (35.), 1-3 Taofeek Ajibade Ismaheel (41.), 2-3 Jesper Solli (69.)

Kjelsås (4-3-3): Erik Sivertsen – Sturla Ottesen, Sigurd Martinussen, Ismar Dizdar (Martin Fasting fra 90.), Ola Bjørnland – Ulrik Mathisen, Jesper Solli, Akinbola Akinyemi – Jens Bonde Aslaksrud, Erik Rosland (Walid Idrissi fra 55.), Robin Yaw Paintsil.

Skeid (4-3-3): Idar Lysgård – Matar Karr, Mats Pettersen Andersen, Fredrik Tobias Berglie, Henning Tønsberg Andresen – Hassan Yusuf, Felix Anthonessen, David Gyedu (Anders Johansen fra 82.) – Daniel Braathen, Johnny Per Buduson (Abel Stensrud fra 90.), Taofeek Ajibade Ismaheel (Marius Brinck Rygel fra 70.)

Gule kort: Fredrik Berglie, Taofeek Ajibade Ismaheel, Felix Anthonessen, Abel Stensrud, Skeid.

Dommer: Marius Bye (Aurskog-Høland)