Kjelsås ble hardt straffet. Årets første hjemmetap

(Kjelsås - Asker 1-2). Et hardt idømt rødt kort og et straffespark som ikke ble dømt. Kjelsås følte seg snytt for mye da de kunne tatt innpå Grorud i tetkampen i 2. divisjon lørdag.

Av Mathias Eftedal

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Årets første hjemmetap kom etter et strengt rødt kort på Jesper Taaje og etter at Kjelsås ble snytt for straffe helt på tampen.

Med et knalltøft kampprogram med kamper mot Alta og Åsane borte og «seriefinalen» mot Grorud hjemme i løpet av de tre neste ukene, var lørdagens kamp mot Asker en kamp man helst skulle fått tre poeng i.

Feil avgjørelse

Men med skade på kaptein Magnus Aasarød, suspensjon på Ulrik Mathisen og til slutt rødt kort til Jesper Taaje ble det for tøft for Kjelsås som likevel tok ledelsen før de tapte 1-2.

- Vi må tåle å tape kamper, men i dag så blir den ødelagt av en fullstendig gal avgjørelse og det er en kjedelig følelse, sa Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter en prat med dommer ved full tid.

Med skader og suspensjoner på viktige spillere må Kjelsås bruke bredden i troppen for å holde følge med Grorud og laget fikk en hjelpende hånd fra sin egen Sander Birkeland som utlignet til 1-1 mot Grorud på Trasop og stoppet tabelledern fra å vinne.

Jevn første omgang

Kjelsås trengte seier, men det var vanskelig å trenge gjennom et kompakt Asker-lag fra start. Første omgang ble egentlig en stillingskrig med klassisk dynamikk der hjemmlaget styrte kampen, mens bortelaget prøvde å vinne ballen og gå kjapt i lengderetning.

Kjelsås’ muligheter kom i løpet av de første timinuttene, med et farlig innlegg retning Jens Aslaksrud som midtstopper akkurat fikk avverget og en skuddmulighet fra samme Aslaksrud etter at Jesper Solli hadde forsert langs 16 meteren.

Askers Stian Solberg, som med kampen i dag har flest for klubben med sine 308, var også nærmest for bortelaget før pause. Asker vant ballen høyt i banen og Solberg dro til fra 18 meter, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Strengt rødt kort

Om første omgang var hendelsesfattig var andre omgang alt annet. Det startet riktignok sakte og etter timen spilt var det lite å skrive hjem om, men fra 60 minutter og ut ble det veldig intenst og innholdsrikt med rødt kort, ledelse for begge lag og en handssituasjon som burde blitt straffe for Kjelsås.

Alt startet med to uvanlige ting etter 60 minutter. Først tapte Jesper Taaje en hodeduell (!) og så mistet han hodet fullstending og prøvde å klippe ned motstander i frustrasjon. Taklingen traff ikke helt og dommer lot spillet gå til Askers spiss falt i neste situasjon sekundet senere.

De fleste forventet et klart gult kort, men dommer gikk istedenfor i baklomma og dro fram det røde. Det var nok mange som lurte på om det var for stygg takling eller åpenbar scoringsmulighet. Svaret hadde Eivind Kampen etter å ha snakket med dommer.

- Han sier at han vurderer det til at han er vår siste mann og at han fratar en klar scoringssjanse. Da blir parodien komplett! Hvis han hadde sagt at taklingen er så stygg at han må ut, så hadde det vært en debatt, men når han sier det, har han ødelagt en fotballkamp med en fullstendig feil avgjørelse, sa Kampen om det røde kortet.

Dommers grunnlag frustrerte Kampen, men Kjelsås kan være tjent med at det var en profesjonell feil og ikke en stygg takling som var begrunnelsen. Det kan bety at Taaje kun må stå over mot Alta og ikke «seriefinalen» mot Grorud eller den tøffe bortekampen mot Åsane.

Kjelsås tok ledelsen, men tapte til slutt

Kampen endret totalt karakter etter utvisningen naturligvis og Asker presset på for ledermålet. Likevel var det Kjelsås som tok første stikk.

Midtstopper Sigurd Martinussen scoret målet etter at Kjelsås fikk etablert litt press etter en dødball. Innebytter Adil Abbas Ahmad fintet seg nydelig fri langs siden av 16 metern og lempet ballen inn på pannebrasken til Martinussen og ballen dalte ned i bortre hjørnet.

Med 1-0 og 10 mann var det liten tvil om hvordan resten av oppgjøret skulle se ut og et hardt presset hjemmelag med en god Erik Sivertsen i mål holdt lenge ut, men måtte til slutt gi tapt.

Utlingningen kom etter mangfoldige sjanser i et og samme angrep fra Asker. Etter mange gode redninger fra Sivertsen fikk til slutt Julius Skaug satt en siste retur opp i nettaket. Asker jublet knapt for de ville sette i gang spillet igjen og vinne med en mann mer.

Iveren etter å score seiersmålet betalte seg for kun to minutter senere var ballen i mål igjen. Et angrep etter boka fra Asker ut på venstre, inn i midten 45 grader og skudd ned i venstre hjørnet endte med 1-2 bak et sovende Kjelsås-forsvar.

- Skuffa over at vi ikke klarer å forsvare oss bedre med en mann mindre når vi leder, det synes jeg var veldig veldig svakt. Det skal vi skal håndtere mye mye bedre, så det var dårlig av oss, sier Kampen, som er klar på at de har mange gode midtstoppere til å steppe inn for Taaje.

Kjelsås burde fått straffe helt på tampen også, da et skudd fra Ola Bjørnland gikk opp i armen på en Askerspiller som slang seg i veien med armen ut fra kroppen. Kjelsåsspillernes protester var store selv om de fortsatt var i angrep og prøvde å få utligningen.

Nå blir det tre tøffe kamper som fort kan avgjøre sesongen for Kjelsås’ del. Neste hjemmekamp er mot tabelleder Grorud 28. september og da burde det komme fler enn de 195 tilskuerne på lørdagens kamp.

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Kjelsås - Asker 1-2 (0-0)

Grefsen Stadion: 195 tilskuere.

1-0 Sigurd Martinussen (76), 1-1, Julis Skaug (82), 1-2, Benjamin Sunde (84)

Dommer: Mischa Kellerhals (Orre IL)

Gule kort: Navn, Kjelsås. Kim Andre Madsen, Eivind Fallås Dahl, Asker.

Rødt Kort: Jesper Taaje, Kjelsås.

Helgens serierunde: Lørdag: Kjelsås – Asker 1-2, Oppsal – Grorud 1-1, Florø – Bærum 3-3

Søndag: Mjølner – Alta, Sotra – Fram Larvik, Elverum – Senja

Mandag: Åsane – Odd 2